- Han taper sensasjonelt mye. Det er umulig å skjønne

(Dagbladet): Eksperter og supportere måtte gni seg i øya da Kjetil Jansrud suste over målstreken etter utfordelen av dagens kombinasjon.

Det norske fartsfantomet har herjet med konkurrentene denne sesongen. Derfor var det ventet at han skulle ta inn mye av de tre sekundene han lå bak lederen etter slalåmdelen i utforen.

Jansrud ledet med tre tideler på lederen Hintermann ut, men gikk på en smell av de sjeldne og var nesten to sekunder bak (!) i mål.

- Han taper sensasjonelt mye. Det er umulig å skjønne, skrek TV 2-kommentator Marius Skjelbæk på direkten.

Felt av forholdene

Jansrud selv slo oppgitt ut med armene i målområdet. Konkurransen var ødelagt.

I ettertid viser det seg at det var forholdene som ødela for Jansrud og de andre.

- Det er umulig å kjøre. Det bremset hele veien. Det kom fem centimeter med snø i TV-break. Vi sa det ikke kunne være pause, men de gadd ikke gjøre noe med det. Det er frustrerende for oss som kommer bak, sier Jansrud til TV 2.

Jansrud gikk også ut mot arrangøren, som ikke hørte på forslag fra utøverne:

- Det burde vært kortere intervaller mellom utøverne. Jeg begynner å miste håpet på de som styrer her. Vi vil alle ha det så fair som mulig. Det er lite å gjøre med været, men man må prøve å justerer det. Ikke ofte jeg klager, men dette var tungt å svelge.

- Bare snøen som har noe å si. Det er sjanseløst å kjøre i fem centimerer snø.

Sjokkseier

Aleksander Aamodt Kilde ble også felt av forholdene, og greide ikke å ta inn igjen det tapte fra slalåmen. Og slik gikk det med den ene konkurrenten etter den andre.

Det ukjente bladet Niels Hintermann, som kjørte før pausen, sto i målområdet og så den ene kanoen etter den andre ende opp bak.

Han ristet på hodet og lo. Dette hadde han aldri sett for seg.

og da til og med den franske favoritten Alexis Pinturault, som ledet med nesten tre sekunder før utfordelen, ble felt av forholdene – var det klart. Pinterault endte nesten tre sekunder bak i mål!

Hintermann, som aldri har vært topp 20 i verdenscupen tidligere, vant dermed sitt første renn!

Friday, January 13th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments