- Hadde vi fortsatt sammen, hadde vi drept hverandre

På 90-tallet herjet den dansk-norske gruppa Aqua på hitlistene verden over. I 2001 tok det brått slutt og medlemmene gikk hvert til sitt.

Nylig bestemte René Dif (49), Søren Rasted (48) og Lene Nystrøm (43) seg for å gjenopplive gruppa som trio.

I helgen stod de på scenen foran tusenvis av publikummere under showet «Vi som elsker 90-tallet» i Stockholm, skriver svenske Hänt.

Det var aldri sikkert at de skulle stå på scenen igjen etter 2001. Det fortalte trioen til Aftonbladet før konserten.

- Hadde vi fortsatt sammen, hadde vi drept hverandre. Å ta et skritt tilbake og la Aqua forsvinne var en veldig god beslutning. Å spille en gang i blant er som å åpne en gave og det gjør det kult å være rundt hverandre, sier gitaristen Søren Rasted til avisen.

For vokalisten René Dif var det de små tingene som begynte å plage ham. Blant annet forteller han at bare måten en av de andre pusset tennene på begynte å bli irriterende.


POPIKONER: Aqua spilte under Eurovision Song Contest-finalen i 2001, rett før de gikk hvert til sitt. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Udramatisk splitt

Popgruppa ble verdensberømte med låter som «Barbie Girl,» «Dr. Jones» og «Cartoon Heroes» på 90-tallet.

I 2016 ble kvartetten til en trio da Claus Norreen (47) valgte å hoppe av. Splitten var helt uten drama, men ifølge Rasted er ikke lenger Aqua det samme.

- Vi kommer alltid til å savne Claus. Han var en stor del av det hele. Det er en annen kjemi. Iblant er det lettere når man er tre istedet for fire. Jeg tror ikke han kommer til å bli med igjen, men vi er fremdeles venner, sier han i intervjuet med Aftonbladet.

- For oss var det ikke dramatisk i det hele tatt. Vi respekterer beslutningen hans, sier Dif.

Utelukker ikke nye låter

Aqua skal spille til sammen ti konserter i Danmark og Sverige i sommer, men timeplanen er mindre presset enn da de turnerte på 90-tallet.

Nå gjelder det nemlig å ha det gøy, og ikke stresse.

Under konsertene er det de gode, gamle hitlåtene som spilles, men gruppen ser ikke bortifra at de kanskje slipper nye sanger i fremtiden.

- Jeg tror ikke vi kommer til å slippe et album. Vi kommer kanskje til å slippe nye låter. Vi har tenkt på å gjøre noe senere i år. Eller kanskje neste år. Vi har ikke bestemt noe ennå, sier Rasted.

Selv om det er over 20 år siden gruppen hadde sin storhetstid, er René Dif sikker i sin sak.

Han tror ikke bandet har vært bedre enn det de er nå, og sammenligner prosessen med vin som bare blir bedre med tiden.

Slutt mellom Lene og Søren

I april ble det kjent at Lene Nystrøm og Søren Rasted gikk hvert til sitt etter 15 års ekteskap. Sammen har de barna Billy (11) og India (12).

- Min mann Søren og jeg har etter snart 16 års ekteskap valgt å gå hver til vårt. Dette gjør vi i enighet og med den største respekt for hverandre, het det i en uttalelse Nystrøms manager, Ole Fr. Jonsbråten, sendte til VG og det danske nyhetsbyrået Ritzau.

I et intervju med Alt for Damene i 2010, fortalte Rasted om forholdet sitt til norske Nystrøm.

- Lene var den jenta jeg kjente aller best i hele verden, og det er nok bra at man kjenner hverandres dårlige sider før man gifter seg, fortalte han den gang.

I samme intervju innrømmet dansken at han en periode fryktet for ekteskapet sitt, og at han var nødt til å ta seg kraftig sammen for å redde familieidyllen.

Økonomisk trygge

På grunn av Aquas enorme suksess på 90-tallet, er Rastad og Nystrøm antakeligvis sikret for resten av livet.

Ifølge Dagbladet har eks-paret tjent omkring 210 millioner kroner til sammen, men Lene Nystrøms manager, Ole Fr. Jonsbråten, forklarte overfor avisa at skilsmissen ikke vil ha negativ innvirkning på økonomien.

- Som de selv uttaler: «dette gjør vi i enighet og med den største respekt for hverandre», svarer vel egentlig godt nok, på at de er godt forlikt. Begge to, med familie, sitter trygt og godt i det, for resten av livet, sa han til Dagbladet.

Tuesday, July 11th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments