Gunilla Persson må bevise at moren (91) lever : – Jeg er så sint at jeg koker

Den siste perioden har vært tung for «Svenske Hollywoodfruer»-stjernen Gunilla Persson (58). Nylig brant huset hennes til grunnen, som gjorde familien hjemløse. Brannen sendte også hennes 91 år gamle mor Iris på sykehus med skader.

På tross av massiv medieoppmerksomhet rundt tragedien, er ikke svenske myndigheter overbeviste. De krever at TV-profilen må bevise at moren hennes lever, fordi de mistenker at det fuskes med pensjonen.

- Jeg er så sint at jeg koker, sier Gunilla.

- Kvalmt

Det er Aftonbladet som først omtaler saken. Den folkekjære stjernen, kjent for sitt temperament og korte lunte, har hatt moren sin boende hos seg i Los Angeles de siste seks årene. Iris Persson lider av demens, og har fått sin pensjon automatisk siden hun flyttet til «The Golden State».

Betalingene, som tas hånd om av stjernens kusine i Norrköping, har derimot ikke kommet inn på noe konto siden februar. Pengene, som brukes til å betale husleien til familiens sommersted i Högsjö, er nemlig stoppet av myndighetene.

De krever at Persson beviser at moren fortsatt lever, selv om hun stadig er å se i «Svenske Hollywoodfruer» og sist i nyhetsinnslag i forbindelse med husbrannen.

- Det er kvalmt. Dette er bare en fortsettelse på den personlige vendettaen de har hatt mot meg siden jeg ble kjent, sier Gunilla illsint til avisen.

Hun hevder at myndighetene i Sverige har opplyst om at de har sendt et brev til morens adresse i Högsjö. All post som kommer dit tar kusinen i Norrköping seg av, og hun skal aldri ha fått dette brevet.

- De aper med meg, rett og slett. De vil at mamma skal dra seg til ambassaden i Washington og vise at hun lever. Jeg kan ikke fly henne noe sted. Hun orker så vidt en halvtimes biltur, lyder TV-profilens tordentale.

En talsmann for de svenske pensjonsmyndighetene sier til Aftonbladet at i land som ikke sender opplysninger om sin befolkning til Sverige automatisk, må man bekrefte at man selv lever. Dette gjelder blant annet USA.

Persson har imidlertid ingen forståelse for dette.

- Når jeg er bortreist på jobb betaler jeg 3500 (svenske) kroner hver dag for at noen skal passe på henne, eller 100 000 kroner i måneden. Det er rene trakasseringen at de tror at jeg forsøker å lure meg til den bagatellen av en sum mamma har krav på hver måned, avslutter hun.

Katteglede

Det var i midten av april at Perssons hus i Pacific Palisades-området i Los Angeles brant til grunnen. Huset hennes i det fasjonable Pacific Palisades-området i Los Angeles brant ned til grunnen, som følge av en brann som startet i naboenes hus.

Totalt fem mennesker ble skadd i brannen. Stjernas mor var en av dem, og ble sendt til sykehus for observasjon. Lenge trodde den svenske hollywoodfruen og hennes datter Erika (14) at katten Tusse hadde omkommet, men sent langfredag fikk de seg en veldig hyggelig overraskelse.

Egentlig hadde de ikke tenkt å dra tilbake til huset, det tenkte de at ville bli for tøft. Men Erika behøvde en bok til skolearbeidet.

Det var mørkt da de kom fram til huset, og selvfølgelig ingen elektrisitet, men en vakt skrudde på lommelykta og fulgte Gunilla inn i huset.

Da hun åpnet døra til underetasjen lå fortsatt søppelsekken med en av de døde kattene der, men samtidig hørte hun noe mjaue.

- Min første tanke var det var naboens katt, Bernie, som bodde i huset som brant ned. Men så kjente jeg igjen lyden. Jeg tenkte «Herregud, det høres ut som Tusse».

Vakten gikk lenger inn i huset, og returnerte med den lille oransjefargede katten.

- Jeg trodde kapt at det var sant. Både jeg og Erika ble så glade at vi hylte, sa hun da.

TV 3-programmet «Svenske Hollywoodfruer», der Persson har en stor rolle, har siden premieren i 2009 tatt TV-seerne med storm. Høylytte diskusjoner, drama og krangling er hverdagskost for de svenske fruene som lever et ellers så glamorøst liv i Hollywood.

Tuesday, May 2nd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments