«Gudfaren»-gjengen gjenforent etter 45 år

(Dagbladet): – Hvor hadde jeg vært uten Francis?

Spørsmålet ble stilt av Al Pacino (77) under feiringa av 45-årsjubileet til den ikoniske filmen «Gudfaren», som Francis Ford Coppola (78) regisserte.

Rollen som Michael Corleone i «Gudfaren» ble Pacinos gjennombrudd som skuespiller, og sammen med en rekke skuespillerkolleger troppet han lørdag opp på Tribeca filmfestival i New York for å markere jubileet.

  • Se utdrag fra samtalen i videoen øverst i saken.

GJENNOMBRUDDET: Al Pacino fikk sitt gjennombrudd med rollen som Michael Corleone i «Gudfaren»-filmene. Her med Simonetta Stefanelli i en scene fra den første filmen. Foto: Cinematekene
Vis mer

Feiringa varte i ni timer, skal vi tro The Guardian, som skriver at arrangementet inkluderte visninger av både «Gudfaren» og oppfølgeren «Gudfaren 2», i tillegg til en paneldebatt om hvor vanskelig det faktisk var å få lage den første filmen.

Utfordringer

I tillegg til Pacino og Coppola var både Robert Duvall, Diane Keaton, Talia Shire, James Caan og Robert De Niro til stede lørdag.

Sistnevnte er forøvrig grunnlegger av Tribeca-filmfestivalen, der gjenforeninga fant sted.

Under paneldebatten fortalte Coppola at han stadig møtte nye utfordringer under innspillinga. Blant annet fryktet han konstant for sin egen stilling.

Ifølge regissørlegenden var studioet Paramount ute etter raskt å lage en film de kunne tjene penger på, men Coppola var på sin side ikke ute etter kjappe løsninger.


GJENFORENT: Robert De Niro spilte rollen som unge Vito Corleone i den andre «Gudfaren»-filmen. Her med kollega Al Pacino under 45-årsjubileet lørdag. Foto: Dave Allocca / NTB Scanpix
Vis mer

Faktisk gikk han så grundig til verks at han fikk en skyllebøtte av Pacinos daværende kjæreste, som mente at regissøren «torturerte» Pacino under innspillinga.

Under paneldebatten fortalte Coppola at han ved et tilfelle ringte Pacino, som da hadde gjennomført seks prøver, og ba skuespilleren om å komme til studio én gang til. Da tente kjæresten på alle pluggene.

- Hun ropte til meg og kritiserte meg, fortalte Coppola lørdag.

Brando-bråk

En annen utfordring var castinga av Marlon Brando i rollen som patriarken Vito Corleone.

Ifølge Business Insider hadde Brandos karriere vært på nedadgående kurs siden 60-tallet, og lørdag kom det fram at filmsjefer fryktet at det ikke ville være «kommersielt fordelaktig» å ha den da 48 år gamle skuespilleren på rollelista.


IKONISK: Marlon Brando i rollen som selve gudfaren Vito Corleone i den første «Gudfaren»-filmen. Foto: Cinematekene
Vis mer

«Gudfaren»-rollen fikk imidlertid Brando tilbake på Hollywood-kartet, og sikret ham en Oscar for «Beste skuespiller» i 1973.

Brando nektet forøvrig å motta prisen selv, og sendte indianerkvinnen Sacheen Littlefeather for å motta prisen i sitt sted, med det formål å rette søkelyset mot Hollywoods behandling av indianere.

Brando døde i 2004. Filmlegenden ble 80 år gammel.

Flere «Gudfaren»-stjerner har gått bort de siste årene.

Abe Vigoda hadde rollen som Tessio i de to første filmene, og døde i januar i fjor, 94 år gammel.

Skuespiller Alex Rocco ble kjent for rollen som kasinoeier Moe Greene i «Gudfaren». Han døde i 2015, 79 år gammel.

Monday, May 1st, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments