Gjorde alvor av trusler. Nekter å løse inn Neymars gigantiske utkjøpsklausul

(FourFourTwo): I går kom beskjeden om at Neymar (25) ønsker å forlate Barcelona. Neste stoppested er etter alle solemerker franske Paris Saint-Germain.

Barcelona vil ikke selge sin juvel, men spilleren har en utkjøpsklausul på 222 millioner euro i sin kontrakt. Dersom noen klubber er villig til å betale den summen, er det ikke noe katalanerne kan gjøre.

I dag bekrefter representanter for den spanske ligaen (La Liga) at Neymars advokater oppsøkte dem for å betale utkjøpsklausulen, i overkant av to milliarder norske kroner, med sjekk.

«Vi kan bekrefte at spillerens advokater (Neymar) kom til La Liga for å løse inn utkjøpsklausulen og at det har blitt avslått. Det er all informasjonen vi vil gi på nåværende tidspunkt», heter det i en kort uttalelse til engelske BBC.

Det er altså ikke offisielt hva som er årsaken til dette, men det spekuleres i at det har med Financial Fair Play å gjøre.


NEKTET Å TA IMOT: La Liga-president Javier Tebas nektet å løse inn sjekken på 222 millioner euro. Foto: AFP PHOTO / GERARD JULIEN / NTB Scanpix
Vis mer

Truet PSG

Det skjer etter at ligapresident Javier Tebas truet med å nekte å godkjenne en overgang.

- Selv om PSG betaler klausulen, kan vi stoppe salget, sa Tebas i et intervju med Sport nylig.

- Vi har advart PSGs president, sa han videre.

Nå har han altså gjort alvor av truslene, men det spørs hva slags effekt det har.

Kan ikke blokkere

Den spanske avisa Marca skriver at La Liga ikke kan blokkere overgangen på grunn av utkjøpsklausulen, og at det er FIFA som må godkjenne overgangen.

Dersom det skulle vise seg at PSG har brutt reglene i Financial Fair Play, vil det først bli kjent etter at overgangsvinduet stenger 31. august.

Financial Fair Play ble innført før 2010/11-sesongen, hvor formålet var å hindre klubber i å bruke mer penger enn de tjener.

Utkjøpsklausulene i spanske kontrakter skiller seg fra fotballspilleres kontrakter i andre land. I Spania er det formelt spilleren som kjøper seg selv fri, og summen betales til ligaen som deretter overfører den til klubben som har spilleren under kontrakt, skriver NTB.

Har tatt farvel

Neymar har lenge blitt koblet til PSG i sommer, og onsdag kom bekreftelsen fra Barcelona at teknikeren ønsket å forlate klubben etter fire sesonger på Camp Nou.

Det til tross for at han har kontrakt med katalanerne til 2021.

25-åringen informerte sine lagkamerater om avgjørelsen i morgentimene onsdag, før han fikk fri fra treningen. Etterpå tok blant annet superstjerne Lionel Messi et varmt farvel med sin lagkamerat på Instagram.

De siste meldingene i internasjonale medier går på at avtalen med PSG vil bli offentliggjort en gang i løpet av fredagen.

Thursday, August 3rd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments