Giroud avgjorde vill åpningskamp i Premier League

Arsenal – Leicester 4-3 (2-2)

(Dagbladet): Så var vi i gang, 82 dager siden det forrige gang ble spilt kamp i Premier League. Arsenal mot Leicester i flomlyset på Emirates Stadium. Og TV 2-programleder Jon Hartvig Børrestad – om mulig – villere enn noen gang.

Starten kunne da også knapt blitt bedre. Arsenals nyervervelse, Alexandre Lacazette, åpnet scoringsballet allerede etter 94 sekunder. Første omgang bød på fire scoringer og 2-2.

Andre omgang ble ikke noe dårligere. Arsenal snudde 2-3 til 4-3. Og som mange ganger før var Olivier Giroud mannen.

- Vi viste mot. Takk Gud for at vi vant, sier han til Sky Sports.

- Vi startet veldig bra og syntes vi hadde kontroll. Men vi gjorde noen feil og ble straffet hardt. Dermed måtte vi jage. Det var tøft å ligge under. Men vi klarte heldigvis å snu det, forteller keeper Petr Cech.

EKSTASE: Sjelden har en seier smakt bedre for Olivier Giroud og Arsenal. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

- Vi viste karakter etter å ha sluppet inn noen unødvendige mål. Det må vi jobbe med, sier Arsenal-manager Arsène Wenger.

Om Giroud:

- Jeg elsker mannen og spilleren. Han er dedikert og ønsker å være hos oss. Han vil ikke dra, og det er jeg glad for.

Leicesters tomålsscorer, Jamie Vardy, var ikke like fornøyd etterpå:

- Det samme har skjedd de tre siste sesongene vi har vært her. Vi har vært i ledende posisjon, men tap av konsentrasjon har kostet oss dyrt.

Historisk

Kampen var historisk. Aldri tidligere er en åpningskamp i den engelske toppdivisjonen blitt spilt på en fredag. Vi snakker om en 129-årig historie som ble brutt.

Da dommer Mike Dean blåste i fløyta – og underholdningen startet omtrent umiddelbart – var det nok neppe mange som protesterte. Verden er i forandring, det gjelder også for konservative briter.

I OVERSKRIFTENE: Slik se lørdagens bakside av storavisa The Sun ut. Premier League er i gang.
Vis mer

Storstjerna Alexis Sánchez var ute for Arsenal med en strekk i mageregionen. Det var en svekkelse. Dermed var alt rampelys rettet mot nyervervelsen Alexandre Lacazette.

Med franskmannen – som kommer fra Lyon – brøt Arsenal i sommer alle overgangsrekorder for klubben. 26-åringen kostet det nette beløp av 480 millioner kroner.

Drømmedebut

Og for en debut han fikk i Premier League. 94 sekunder tok det før Lacazette scoret det første målet. Han fikk en perfekt pasning på hodet fra Mohamed Elneny – og headet i mål.

Ifølge BBC er dette det kjappeste åpningsmålet i Premier Leagues historie. Lacazette er også den sjuende spilleren for Arsenal som scorer i debuten.

Kort fortalt – en perfekt start, men ikke en perfekt omgang for Arsenal. I det femte minutt utliknet Shinji Okazaki. Også han brukte hodet, og for en etterlengtet scoring det var: På siste 25 kampene for Leceister forrige sesong scoret han bare ett mål.

Begivenhet

Det var ikke bare Emirates Stadium som var rystet av den forrykende starten, men en hel fotballverden. Åpningskampen i Premier League – med ligaens enorme merkenavn – er en begivenhet over hele kloden.

Jamie Vardy sendte Leicester opp i 2-1 i det 29. minutt. Dette var mot spillets gang – og sendte sjokkbølger gjennom Emirates. Men vel så mye klasse som scoringen, som ble banket inn fra kloss hold, var forarbeidet til Marc Albrighton. Innlegget fra høyrekanten var klinisk. I sum ble scoringen en solid cocktail.

Danny Welbeck reddet pausehumøret til hjemmefansen da han utliknet til 2-2 på overtid av første omgang. Arsenal tråklet seg inn på åtte-ni meter og Welbeck styrte ballen i mål.

Vardy igjen

Puhhh, for en første omgang dette var. Ofte da blir omgang nummer to et antiklimaks. Men starten på de siste 45 minuttene bar bud om noe stort. Og igjen var det duket for Jamie Vardy.

TO MÅL: Jamie Vardy (til høyre) scoret to mål for Leicester, men det holdt ikke helt inn. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Først ble han spilt fri og kunne kommet alene med Petr Cech. Men Arsenal-keeperen ruste ut og fikk avverget en farlig situasjon. To minutter seinere fikk Vardy stå alene på en corner fra Riyad Mahrez og heade inn.

Nå så det virkelig lyst ut for The Foxes. Sist laget slo Arsenal borte var for 44 år siden.

Og du kunne se det på Arsenal-manager Arsène Wenger der han satt på benken: Franskmannen hadde det slett ikke godt.

Presset på

Herfra og ut var det det engelskmennene kaller for «one-way traffic». Arsenal presset på.

NERVEPIRRENDE: Arsène Wenger må på et tidspunkt ha følt seg svett under dressen. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Et tap ville naturligvis være drepende for Wenger. Riktignok avsluttet han forrige sesong med å vinne FA-cupen. Og han har startet denne sesongen med å vinne Community Shield over Chelsea.

Men så var det dette med tørsten etter suksess i Premier League. Sist laget tok seriegull var så langt tilbake som 2004.

Sju minutter før slutt lyktes Arsenal. Innbytter Aaron Ramsey utliknet til 3-3.

To minutter etterpå eksploderte Emirates fullstendig. En ny innbytter scoret for Arsenal, denne gang Olivier Giroud. 4-3!

Det ble også sluttresultatet. Premier League er i gang. Og for en åpning det ble.