Gerard kastet flasker, glass, krakker og stoler mot terroristene som tok seg inn på restauranten

(Dagbladet): Etter at de tre mistenkte London-terroristene krasjet varebilen de hadde brukt til å meie folk ned, løp de ut av bilen og fortsatte angrepet med stikkvåpen.

En av dem forsøkte å stoppe terroristene var engelske Gerard, som i natt lot seg intervjue av BBC.

Han befant seg først inne på et serveringssted ikke langt fra Borough Market da de tre mistenkte terroristene kom inn og angrep gjestene.

- De kom inn og begynte å knivstikke ei dame, det var tre av dem. De angrep henne og så knivstakk de en annen mann. En mann i lokalet skrek ut: «Alle løp, terrorister, terrorister. Løp, løp, løp. De knivstikker alle».

Fulgte etter terroristene

Deretter løp terroristene ut av serveringsstedet. Gerard fulgte etter, forteller han til BBC. Ferden gikk ifølge ham ned mot Westbank og deretter mot Borough Market.

- De løp inn til alle pubene, alle barene og begynte å knivstikke folk. De knivstakk alle. Jeg skrek til folk: «Løp, løp, løp», sier han.

Deretter forsøkte Gerard selv å gripe inn.

- Jeg kastet flasker på dem, ølglass, barkrakker stoler. Jeg forsøkte å hjelpe så mange som jeg klarte, men i realiteten var jeg forsvarsløs. Hadde jeg snublet hadde de trolig drept meg, sier han.

«Dette er for Allah»

Gerard skildrer særlig en brutal scene han ble vitne til: øyeblikket da tre terrorister knivstakk ei dame, og han ikke var i stand til å hjelpe henne.

- De løp opp, sa «dette er for Allah», og knivstakk ei dame. Jeg veit ikke hvor mange ganger, ti, kanskje 15 ganger. Hun skrek etter hjelp, og jeg kunne ikke gjøre noe. Jeg forsøkte å hjelpe henne. Jeg prøvde å plukke opp en stol fra gulvet, for å skremme dem, for å få dem vekk fra henne, men stolen lå fast. Jeg kunne ikke gjøre noe.

Da han ble intervjuet i natt visste han ikke hvordan det hadde gått med noen av personene han så ble knivstukket.

I alt er sju personer bekreftet drept og rundt 50 er skadd, ifølge de siste tallene fra London-politiet og ambulansetjenesten.

Drepte terroristene etter åtte minutter

Politiet fikk de første meldingene om gårsdagens hendelser ved 22.10-tida. Kun åtte minutter seinere hadde bevæpnet politi skutt og drept de tre mistenkte terroristene, opplyser politiet i en uttalelse.

De mistenkte gjerningsmennene hadde på seg noe som så ut som bombevester. Etter nærmere undersøkelser viste det seg at vestene ikke var ekte.

Varebilen terroristene brukte var på vei fra sentrum mot sørsiden av elva.

Det hele startet ved London Bridge klokka 22.08 lokal tid lørdag kveld.Livredde fotgjengere løp for livet da en varebil pløyde inn i en folkemengde ved London Bridge i den britiske hovedstaden.

Kort tid etter meldingene om angrepet rykket politiet ut til et knivangrep i Borough Market, som ligger like ved.

Sunday, June 4th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments