Går glipp av 425 millioner hver dag hele året

(Finansavisen): Ifølge Google starter 75 prosent av kjøpene i dag med søk på nettet. 90 prosent av alle søk i Norge går via Googles søkemotor. Å forstå hvordan Googles søkemotor fungerer og ha et innhold som er tilpasset den amerikanske IT-gigantens stadig skiftende algoritmer, er derfor viktig om man skal ha suksess på nettet.

Kunnskap er makt

Finansavisen kan fortelle at mange norske butikker sliter med å forstå akkurat det. Mange aner ikke hvordan man skal omskape det folk søker etter til handel. På toppen er mange nettbutikkene ofte bare en «dum» varekatalog på nettet.

Det fører til netthandelslekkasje på 155 milliarder kroner årlig til våre naboland samt fjernere land som Kina, ifølge en undersøkelse gjort av Postnord.

Taper milliarder

Trond Lyngbø i Search Planet har de siste årene jobbet med flere store butikkjeder. Søkeeksperten har, ifølge Finansavisen, funnet ut at enkelte, norske handelshus taper opp mot én milliard kroner i omsetning.

- Hvordan kan butikkene gå glipp av så mye tapt omsetning?

- De vises ikke som røde tall i regnskapene. Og de synes ikke når selskapene gjør webanalyser av sine egne sider, hvor de kun får se aktiviteten til de som faktisk blir kunder. Mange bedriftsledere laller seg inn i en falsk virkelighet der de spretter champagnen fordi omsetningen på nett går opp helt uten å ta inn over seg at totalmarkedet for netthandel har økt ekstremt mye mer, sier søkeeksperten til Finansavisen.

Lyngbø mener at tapene er alvorlige, både for bunnlinjen og jobbsikkerheten til de ansatte.

- Hvorfor går det så galt i Norge?

- Norge er et av verdens rikeste land. Derfor får det ingen konsekvenser om man taper selv flere hundre millioner kroner i omsetning. Vi er naive og lavambisiøse; greit nok er godt nok, sier Lyngbø til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
- Aksjen er en doblingskandidat
Hegnar: Har Hareide begynt å drikke?

Monday, May 8th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments