Frikjent for å ha sunget Rosenborg-sanger

To ihuga Rosenborg-supportere viste fingeren og sang Rosenborg-sanger for å provosere Kanari-fansen fra Lillestrøm.

Det var etter 16. mai-kampen i fjor de to trønderne ble i overkant ivrige. Selv om Rosenborg sendte Lillestrøm-laget hjem med et 2–1 tap, kunne stemningen vært bedre.

RBK-sanger og finger

De to trønderne skal ha vist fingeren og sunget RBK-sanger, da politiet ville fjerne dem fra stedet. Men i stedet for å etterkomme politiets pålegg, fortsatte de to supporterne med å vise langfingeren og synge.

Tidligere i år måtte de to trønderne – 35 og 37 år – møte i Sør-Trøndelag tingrett. Retten frikjente begge to for å ha vist fingeren og sunget strofer fra forskjellige RBK-sanger.

Men siden de ikke etterkom politiets pålegg, ble begge dømt til en bot på tre tusen kroner.

Politiet: – Ropelyder

Politimannen som vitnet i retten uttalte at han hadde hørt ropelyder fra de to trønderne. Mennene forsikret derimot retten om at ropelydene ikke var annet enn Rosenborg-sanger.

Begge mennene erkjent at de hadde brukt fingeren til å vise hva de mente om LSK-tilhengere,

I rettsboka heter det:

«Lillestrømsupporterne syntes nok at rosenborgsupporterne var trollete, for flere lillestrømsupportere forsøkte å komme seg ut av bussene og fly på de tiltalte. Politiet stoppet imidlertid lillestrømsupporterne og geleidet de tiltalte unna».

De to RBK-supporterne slipper på grunn av skral økonomi å betale saksomkostningene, som ville vært vanlig i en slik sak, men begge må betale en bot på 3.000 kroner for ikke å etterkomme politiets pålegg.

Uansett bot, de to trønderne kan fortsette å synge Rosenborg-sanger og vise fingeren på fotballkamper, uten å risikere å bli straffet for det.

– Er jo sivilisert

I retten formulerte 35-åringen seg slik:

«Jeg oppfører meg selvfølgelig ikke slik i andre sammenhenger, for jeg er jo sivilisert».

Sør-Trøndelag tingrett oppsummerte forholdet vedrørende det å vise fingeren og synging av Rosenborg-sanger på denne måten:

«1. De tiltalte gjorde ikke noe straffbart. 2. mange vil mene at de ikke oppførte seg bra. 3. Men det er ikke avgjørende så lenge det ikke er straffbart etter loven».

Sunday, July 2nd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments