Frankrikes unge stjerneduo satte England på plass

Frankrike – England 3-2

(Dagbladet): Tirsdag kveld møttes to fotballstormakter til privatlandskamp på Stade de France.

Det ble en hendelsesrik kamp, med unggutta i fokus.

Foruten at Harry Kane (23) scoret to mål, stjal Paul Pogba (24), Kylian Mbappe (18) og Ousmane Dembele (20) showet i Paris. Trioen viste frem angrepsspill av høy klasse, og viste dermed at Frankrike blir en nasjon å regne med fremover.

Pangstart

England fikk en vidunderlig start etter ti minutter, da de etter perfekt angrepsspill spilte til Ryan Bertrand på siden, som prikket ballen inn foran mål. Jobben ble enkel for måltyven Harry Kane, som enkelt bredsidet ballen i mål.

Men så ble det tøffere for det unge engelske mannskapet, som til tider slet med å holde følge med det franske laget.

Ti minutter senere utliknet Samuel Umtiti. Olivier Giroud raget høyest da ballen ble slått inn i feltet, og headet på keeper Tom Heaton – som måtte gi retur. Den banket Umtiti i mål.

Straffe og rødt kort

Andre omgang startet med et brak. Det engelske mannskapet fosset i angrep da fløytesignalet gikk, og fikk et straffespark sekunder senere. Det var Dele Alli som prøvde å kommer seg rundt Raphael Varane – og ble felt.

Real Madrid-back Varane ble vist det røde kortet for den involveringen.

Straffesparket satte Kane sikkert til venstre for keeper Hugo Lloris. Da ble det plutselig en veldig spennende fotballkamp og det gikk i et forrykende tempo ute på gresset på Stade de France.

- Nå ser det ut som 100 meter-finalen, kommenterte Viasat-kommentator Daniel Høglund.

God Mbappe

Et av høydepunktene var da Kylian Mbappe fintet vekk rutinerte Gary Cahill og skjøt i tverrliggeren.

Ousmane Dembele skulle bli den store helten da han drøyt ti minutter før slutt sendte Frankrike i føringen. Nok en gang etter lekkert angrepsspill. Paul Pogba la lekkert frem til Mbappe, som igjen la inn til Dembele, som enkelt satte ballen i mål.

I sluttminuttene nærmest rundspilte trioen Pogba, Dembele og Mbappe det engelske forsvaret. Likevel avsluttet de kampen til komfortable 3-2.

Det ble en markering etter siste tids terrorangrep da nasjonene møttes til privatlandskamp på Stade de France. Med president Emmanuel Macron og statsminister Theresa May til stede, ble ofrene hedret.