For 20 år siden gjorde Ellen noe som var banebrytende på TV – etterpå ble hun truet på livet og gikk tre år uten jobb.

(Dagbladet): 30. april 1997 sto Ellen DeGeneres fram som homofil i sitt eget tv-show «Ellen».

Søndag er det nøyaktig 20 år siden.

I episoden, som fikk kallenavnet «The Puppy Episode», bekrefter DeGeneres’ karakter Ellen Morgan for første gang at hun er lesbisk.

I «The Ellen DeGeneres Show» markerer Ellen begivenheten.

- Det var det vanskeligste jeg har gjort i hele mitt liv. Jeg ville ikke ha endret et sekund av det, fordi det ledet meg hit jeg er i dag, sier programlederen.

Protester og hatmail

Episoden ble sendt på tv-kanalen ABC to uker etter at DeGeneres sto fram offentlig i Time Magazine.


ELLEN: Ellen DeGeneres er nå en av de mest populære programlederne i USA. Sånn har det ikke alltid vært. Foto: NTB scanpix / AP Photo / Andrew Harnik, File
Vis mer

Reaksjonene lot ikke vente på seg.

Konservative grupper begynte å legge press på annonsørene, i et forsøk på å stanse programmet.

Motstandere tok ut fullside-annonser i protest mot Ellen Degeneres, mens tv-kanalen ABC begynte å merke hver eneste påfølgende episode av «Ellen» med advarselen «innhold for voksne».

Oprah Winfrey, som spilte Ellens psykolog, ble også hetset, og mottok enorme mengder hatmail i etterkant.

Ellen selv mottok flere drapstrusler og en bombetrussel i etterkant.

- Jeg bestemte meg for at det var mer viktig for meg å være ærlig, enn å ha en karriere, sier Ellen under minnemarkeringen på «The Ellen DeGeneres Show».

Siden rømte sponsorene, og etter femte sesong ble «Ellen» kansellert. Ellen DeGeneres selv skulle gå tre år uten å få noen ny jobb. Laura Dern For Laura Dern, som spilte med Ellen og Oprah i den samme episoden, tok det et år å få en ny kontrakt.

Emmy og Peabody

Mye har skjedd siden den gang. Episoden vant både en Emmy og en Peabody. Senere er episoden blitt et kulturelt landemerke for det amerikanske LGBTQ-samfunnet (LHBT).


EMMY: Ellen vant en Emmy i 1997 for episoden hun sto fram som homofil i. Foto: NTB scanpix / AP Photo/Kevork Djanzezian, File
Vis mer

DeGeneres har også fått tildelt den amerikanske «Medal of Freedom» av Barack Obama. Det er den høyeste sivile æresbenevningen en kan få i USA.

Ellen har enorm suksess med sitt «The Ellen DeGeneres Show», og er nå en av de mest populære programlederne på tv, ifølge NBC News.

- Det at dere ser på meg, og er villige til å akseptere meg inn i hjemmene deres hver dag – når ingen trodde at det noensinne kom til å skje igjen, det betyr alt for meg, konkluderer den nå så populære DeGeneres, før hun fullfører programmet med sin karakteristiske dans.

Saturday, April 29th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments