Flau Iversen fryktet asfalten:- Jeg er ingen supermaskin

SANDNES (Dagbladet): – Jeg ser på rulleski bare som trening for å være best mulig rusta til det som kommer om vinteren. Det er viktig å være med for å få pusta og pesa litt, men det er trening, sier Emil Iversen til Dagbladet.

Iversen røk ut i kvartfinalen på lørdagens langrennssprint for herrer. Sindre Bjørnestad Skar vant.

- Det er ikke vits å grave seg ned eller å bli for høy på seg selv om man gjør det bra eller dårlig. Jeg tar det for det det er – trening.

- Var feig

Iversen lå lenge godt an i sitt heat, men havnet henholdsvis 0,9 og 0,7 sekunder bak vinner Sindre Bjørnestad Skar og Magnus Kim. Tida 3:35,6 holdt heller ikke til å gå videre som beste tredjemann.

- Jeg merka det når jeg gikk kvartfinalen at jeg var ganske tørst, men jeg var litt feig. Jeg blir litt redd for å falle i svinger, det var litt bløtt og ja … Jeg var litt feig, sier Iversen, og fortsetter:

- Det er litt flaut, men det er trening, og det hadde ikke vært verdt det om jeg tryna og brakk kragebeinet, sier Iversen.

Saken fortsetter under bildekarusellen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Ingen supermaskin

Iversen kom i går på 26.-plass under 15 km fellesstart.

- Formen er bra, jeg har trent godt i flere uker. Men ser man tilbake på i går, så er det jo flaut. Sånn er det å være Emil Iversen. Det går litt opp og ned – jeg er ingen supermaskin som flyr rundt hele året, og enkelte dager går det tyngre, sier Meråker-mannen.

Iversen utdyper at han har lært seg å takle motgang.

- Det er kjedelig for meg, men jeg er vant til det. Det har skjedd før, og for meg handler det om å ikke grave seg ned, sier Iversen, som vet hvordan man skal riste av seg en skuffelse.

- Jeg stoler på meg selv, tar en prat med pappa, så gir han meg noen veltalende ord om at jeg har trent bra, og da glemmer jeg det rennet. Så er jeg like blid neste dag.

Falla falt – men vant

Det er derimot ikke rart at Iversen frykter asfalten. Vinneren av kvinnenes sprint, Maiken Caspersen Falla, dundret i asfalten under hennes kvartfinale.

- Jeg hadde nesten ikke lyst til å gå mer etter at jeg tryna. Jeg har aldri tryna så ekkelt på rulleski noen gang. Jeg så asfalten centimeter fra ansiktet mitt, sa Falla etter løpet.

VM- og OL-mesteren kom inn som nest siste, men fikk likevel tilbud om en wildcard-plass i semifinalen. Det tilbudet tok hun.

- Jeg er veldig glad for at det gikk så bra. Det kunne jo ikke gått bedre. Den flaksen jeg hadde i dag, tar jeg med meg videre, sier Falla, som vant både semifinalen og finalen.

Sunday, July 30th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments