Finnene buet på knust Iversen etter fallet. Det skjønner Løfshus godt

LAHTI/OSLO (Dagbladet): Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo ledet store deler av herrenes sprintstafett, men på vei inn på oppløpet gikk det galt for Norge.

Iversen skar inn i sporet der finske Iivo Niskanen kom i stor fart. Det endte med knall og fall, en knekt stav og fjerdeplass.

Til Dagbladet bekrefter Iversen at han reiser hjem fra VM.

- Jeg er en fyr som presterer når det går godt. Jeg er en fyr som ikke presterer i mesterskap. Derfor drar jeg hjem, sier han.

- Han har ikke billett

Tor-Arne Hetland er landslagstrener for gutta. Han er ikke like klar på at Iversen skal hjem fra Lahti.

- Han har ingen billett hjem ennå. Selvsagt er det den første reaksjonen – at han vil hjem og ikke vil være her lenger. Men den beste terapien er å få tenkt seg om litt, sier Hetland til Dagbladet.

- Jeg trenger ikke å beordre ham. Vi skal ta den runden etterhvert. Nå skal vi først få ham til å smile igjen, og få dette ut av hodet. Alt går over etter en tid. Han må bare få pusta ut, og la tårene trille i et par timer. Så får han ta seg en treningstur og med god støtte av resten av laget skal vi få han opp på hesten igjen.

- Preger dette laget?

- Det preger selvsagt alle, men vi har en gullmedalje vi gleder oss veldig over i dag. Det er snart på tide med et gull til gutta også. Makan til utur har jeg ikke sett. Vi er med og kjemper i toppen på alle øvelser, og nå er det snart på tide at det snur.

På spørsmål om hva Iversen tenker om at Hetland vil at han skal bli i Lahti, kommer han med klar tale til Dagbladet.

- Det driter jeg i.

Knust Iversen

Da Iversen snakket med NRK etter målgang og jurymøte, var det tydelig at han var knust. Og på spørsmål om han kan sette ord på hva han føler, var han klar:

- Nei.

Han prøvde så å tegne et bilde av hva som skjedde i de skjebnesvangre tidelene før den siste og avgjørende svingen.

- Jeg ser at han er nærme. Vi vil ikke ha noen på innsiden av oss, så jeg tenker at jeg skal bytte spor og få han på utsiden. Men han har større fart enn meg, sa Iversen.

Han måtte også innom et jurymøte hvor han måtte redegjøre for sin versjon av det som skjedde.

- Jeg måtte forsklare saken, men det var i alle fall ikke med vilje. Det var bare elendig av meg, sa han.

- Nå er det veldig tøft. Det er jeg som skuffer. Johannes hadde kanskje tatt det om han hadde gått begge etappene selv.

- Helt knekt

NRK var også i kontakt med Ole Morten Iversen, Emil Iversens pappa. Han trener de svenske sprintjentene, som heller ikke i dag fikk medalje.

- Det er en dårlig dag, og Emil er helt knekt. Han er fortvila og sønderknust, og det er ikke så overraskende. Man må bare prøve å håndtere disse følelsene så godt som mulig, sier han.

- I dag er skuffelsen som far verst, det er det ingen tvil om.

Skjønner at finnene buet

Vidar Løfshus er også klokkeklar da han snakker med NRK om hva som skjedde der. Det er ingen tvil om at dette var Norges feil.

- Han sovnet der og da. Han skulle ha skiftet spor for lenge siden, og i stedet tar han med seg finnen i fallet. De fikk medalje, men de skulle jo vært med og kjempet om gullet. Sympatien min ligger hos hjemmenasjonen nå, sier Løfshus.

Han fikk også spørsmål om han kunne forstå at flere av tilskuerne buet etter at Niskanen mistet muligheten til å spurte om gullet.

- Ja, det skjønner jeg. De øynet et gull, men så skjer det som skjer. Jeg skjønner det godt.

- Nå må vi først trøste Emil litt, og så må han tenke over det han har vært med på. Han må lære, for han gjorde ikke det vi ble enige om. Han klarer ikke helt å tenke klart når man skal gjøre de riktige trekkene.

- Mistet gullet

Hovedtreneren for de finske langrennsgutta, Reijo Jylhä, sier til Dagbladet at han ikke er like forbanna lenger.

- Ikke så mye mer. Men jeg var veldig sint først. Men det skjedde så fort. Emil skiftet posisjon og gikk rett på skiene til Finland.

- Mister Finland gullet der?

- Ja, det er min mening. Jeg var ikke i jurymøtet. Det kan ikke forandre noe, og jeg tror ikke vi vil protestere, sier Jylhae.

Sunday, February 26th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments