Filmstjernas nakenbilder ble lekket på nett. Nå er hun redd for at det skal skje igjen: – Jeg venter alltid på å bli ført bak lyset

(Dagbladet): I 2014 opplevde skuespiller Jennifer Lawrence (26) det store marerittet da hun fikk nakenbilder av seg selv spredt på nett.

I etterkant ble spredningen av nakenbildene kalt for en av de største hackingskandalene i Hollywood, og Lawrence gikk til sak mot blant annet Google.

Hackeren, en ukjent mann fra Chicago, ble dømt til soning i ni måneder i januar.

Overfor Vogue forteller nå «The Hunger Games»-stjerna at hun fremdeles er redd for at noe lignende skal skje igjen.

- Å få privatlivet krenket hele tiden er ikke et problem hvis man er perfekt. Men hvis man er menneskelig, er det grusomt, sier hun i intervjuet.

- Når PR-ansvarlig ringer meg, tenker jeg alltid: «herregud, hva er det?» selv om det ikke er noe. Jeg venter alltid på å bli ført bak lyset igjen. Det er skummelt å føle at hele verden dømmer deg.

Fengselsstraff

Det var i januar det ble kjent at mannen som sto bak hackerangrepet ble dømt for ulovlig tilgang på intime bilder og videre til over 30 kjendiser.

I tillegg til Lawrence ble blant andre Ariana Grande, Kate Upton og Kristen Dunst utsatt.

Ifølge MTV erkjente mannen straffskyld i september i fjor. I tillegg til at han må sone ni måneder i fengsel, må han betale en bot på 5700 dollar, noe som tilsvarer 47 467 norske kroner.

Beløpet skal ifølge nettstedet dekke kostnadene til et anonymt offer, i forbindelse med saken.

Mannen utga seg for å være en internettleverandør i e-postene han sendte til de over 300 ofrene. I meldingene ba han om brukernavn og passord, ifølge Chicago Tribune.

På den måten fikk han informasjonen han trengte for å få tilgang til de private bildene gjenom iCloud og Gmail-kontoer, som i seinere tid ble lekket.

- Opprørt

Via rettdsdokumentene kom det også fram at Jennifer Lawrence brøt sammen da føderale agenter skulle motta forklaring fra henne.

Dette skal ha skjedd i september 2014, omtrent én måned etter at de private bildene hennes ble spredt på nettet, skriver Chicago Tribune.

- Hun ble veldig opprørt, og jeg måtte avbryte intervjuet på et tidspunkt på grunn av hennes reaksjon rundt det vi diskuterte, skrev en FBI-agent i dokumentene.

I et intervju med Vanity Fair har Lawrence tidligere kalt lekkasjen for seksuell kriminalitet.

Thursday, August 10th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments