Fabian Stang (H) eller Michael Tetzschner?

I kveld blir det klart om tidligerer Oslo-ordfører Fabian Stang eller stortingsveteran Michael Tetzschner sikrer tredjeplassen på Oslo Høyres stortingsliste.


VALGKOMITEENS FAVORITT: Michael Tetzschner.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Vis mer

Valgkomiteen plasserte Michael Tetzschner på tredjeplassen som anses som en sikker plass, mens Fabian Stang ble satt på åttendeplass, uten en reell mulighet til å få plass på Stortinget til høsten.

- Oppgaven har vært både enkel og vanskelig, enkel fordi vi ikke har måttet bekymre oss for å ha dyktige kandidater som ønsker å stille. Men på samme tid vanskelig når vi har så mange å dyktige å velge mellom, sier leder av valgkomiteene Eirik Lae Solberg om prioriteringene de har gjort.

Han sier at de har lagt stor vekt på kontinuitet i sine valg.

Stang fremst i uravstemning

I en uravstemning blant de vanlige medlemmene i Oslo Høyre var det derimot Stang som kom på tredjeplass. Dette ble avgjørende for at han har valgt å utfordre Tetzchner har han sagt til Dagbladet.

På nominasjonsmøtet i kveld er det imidlertid ikke de vanlige medlemmene som har stemmerett, men de 229 medlemmene av Oslos representantskap og de ter Michael Tetzschner som anses å være favoritten.

Stang har sagt at han ikke vil utfordre noen av de andre på lista.

- Å utfordre noen av de andre synes jeg blir unaturlig. Innstillingen har en fin balanse, med kjønn, bakgrunn og alder. Tredjeplassen er ledig for en gammel gubbe, har Fabian Stang tidligere sagt til Dagbladet.

Tro på Michael Tetzschner

- Alle er spente i kveld, sier Heidi Nordby Lunde på vei inn til nominasjonstrilleren.’

Selv tror hun Tetzschner fortsatt står på tredjeplassen på lista når kvelden er over.

- Jeg tror Oslo Høyre kommer til å gi Michael den anerkjennelsen han fortjener, sier hun.

Også for henne personlig er det en spennende kveld. Hun utfordres til den sikre fjerdeplassen av nestleder i Oslo Høyre Kristin Vinje, men sier hun har en god følelse.

- Uansett hvem som blir valgt i kveld, også om jeg ikke blir valgt, kommer Oslo Høyre til å ha en liste som kan vinne valget, sier hun.

- Setter ikke penger på meg selv

- Jeg ville ikke satt penger på meg, sier Fabian Stang selv.

- Det har vært en uravstemning blant medlemmene, og komiteen vil gi meg fornyet tillit. At man blir utfordret, kan man ikke bli overrasket over, verken generelt eller i dette tilfellet, har Tetzschner sagt i et intervju med Dagbladet.

De to er begge advokater, nesten like gamle og begge fra Oslo Vest, men beskrives som forskjellige typer.

Der Stang er en folkelig pragmatiker, er Tetzschner mer kjent for lange prinsipielle resonnementer.

Monday, February 13th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments