Eriksen og Alli hindret Chelsea i å sette rekord

• Tottenham-Chelsea 2-0 (1-0)

(Dagbladet): Rekord eller ikke? Det var det store samtaleemnet før kveldens London-derby mellom Tottenham og Chelsea.

Chelsea har vært supersoilide de siste månedene, og tangerte Arsenals rekord med 13 strake seire i 2001/2002-sesongen da de slo Stoke for fire dager siden. Med ny seier i toppkampen mot Tottenham ville de sette ny rekord med 14 strake seire i en sesong.

I kveld sa det imidlertid stopp for Antonio Contes gutter. For første gang siden 24. september tapte Chelsea en fotballkamp.

Sjansefattig omgang

Første omgang så ut til å ebbe ut i 0-0 etter 45 svært sjansefattige minutter.

Vi måtte vente helt til overtiden av første omgang før vi fikk omgangens første skudd på mål. Og det gikk også i mål. Da 46 minutter var spilt stanget Dele Alli inn 1-0 etter et ultrapresist innlegg av Christian Eriksen.

Enorme sjanser

Chelsea åpnet andre omgang best. Diego Costa og Eden Hazard hadde enorme sjanser til å score i løpet av de første tre minuttene i andre omgang, men ingen av dem klarte å overliste Hugo Lloris i Tottenham-buret.

DOMINANT: Dele Alli dominerte luftrommet i dag. Her header han inn 2-0 i duell med Victor Moses og Cesar Azpilicueta. Foto: AFP PHOTO
Vis mer

Etter 54 minutter doblet Tottenham ledelsen. Nok en gang var det duoen fra første omgang som var sentrale. Eriksen slo inn til Alli, som atter en gang brukte pannebrasken da han satte inn 2-0 fra fire meter.

Det var formspiller Alli sitt syvende mål på de siste fire Premier League-kampene.

Hverken Chelsea eller Tottenham produserte sjanser etter Allis andre scoring, og dermed endte det med 2-0 til hjemmelaget.

- Det føles helt utrolig. Vi scoret på de få sjansene vi hadde, og spilte en taktisk smart kamp. Vi er veldig glade, fortalte en særs fornøyd Christian Eriksen i et intervju vist på TV 2 Sport Premium etter kampen.

- Stor kamp for oss og fansen i dag. Det var en bra kveld. Fansen var briljante. Vi trengte dette. Nå må vi holde beina på jorda fremover, sa tomålsscorer Dele Alli.