Er Forsvaret rett og slett klimaflyktninger?

Vær- og klimaforholdene her i Nord-Norge kan være ganske barske.

Kanskje dette er den viktigste beveggrunnen til at tidligere forsvarssjef Sverre Disen og hans medløpere/lidelsesfeller vil flytte så mye av det norske forsvaret sørover, til smulere farvann?

Men «Kjøttvekta» og «Den kompakte majoritet» (Forsvarssjefens fagmilitære råd) har vel ikke alltid rett ?

«Det meste finnes her nord» sies det i festtaler. Det er vel rett og riktig (?)

Når skal forsvaret slutte med sine uforståelige disposisjoner som nedbygging, oppbygging, omkamper, uthalinger av stortingsvedtak og dermed følgelig et gedigent sløseri av våre skattepenger? Og – hva med fagmiljøene og de ansattes situasjoner?

Jeg må få minne om at under andre verdenskrig var det her i nord den virkelige krigen i Norge foregikk, med storpolitikken som bakteppe. Jeg nevner kampene om Narvik (jernmalmen), Murmansk-konvoiene, den massive bombinga av Kirkenes og de store tyske oppmarsjstyrkene mot Sovjetunionen (Litza-fronten/Nordfronten) som også var i Kirkenes.

Og, vi har vel heller ikke glemt den fatale brenninga av Finnmark og Nord-Troms?

Hva skal vi tro om den lovede oppbygginga på Evenes? Er det ei dårlig gulrot for å splitte miljøene her i nord (splitt og hersk)?

Hører i lokalradioen at både Narvik og Harstad allerede er i gang med planlegging av boligområder til «ungt, høyt kvalifisert personell».

For øvrig vises det til avisartikler og Facebook-sidene «Bevar 339 skv og hovedbasen for helikoptre på Bardufoss» og «Bevar Andøya flystasjon». Her avsløres det utrolige.

Tuesday, January 10th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments