Donald Trump raser etter nyheten om at han er under etterforskning: «Heksejakt»

(Dagbladet): I natt ble det kjent at USAs president Donald Trump skal være under etterforskning av spesialetterforskeren Robert Mueller.

I formiddag svarte Donald Trump på rapportene. Trump var ikke nådig.

- Dere er vitne til den største heksejakta noensinne i amerikanske politisk historie – ledet an av noen fæle folk som blir dratt i forskjellige retninger, skrev presidenten rundt klokka 14.00 norsk tid på Twitter.

En time tidligere var Trump noe mer sarkastisk i tonen, også da på Twitter.

- De fant på en falsk sammensvergelse med Russland-historien, fant null beviser, så nå legger de til påstanden om at jeg har hindret etterforskningen til den falske historien. Fint.

Flynn-møte

Det spesialetterforskeren Mueller skal etterforske, er om Donald Trump gjorde noe ulovlig da han ba daværende FBI-sjef James Comey om å stanse deler av den såkalte Russland-etterforskningen, ifølge The Washington Post.

Det Trump ønsket var at FBI skulle slutte å etterforske Michael Flynn, Trumps tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver. Det forklarte James Comey selv, som fikk sparken i mai, til senatets etterretningskomité i forrige uke.

FBI etterforsket Flynn som et ledd i sin bredere etterforskning av Russlands angivelige innblanding i det amerikanske valget. Flynn fikk nemlig sparken for å ha forklart seg uriktig om samtaler han hadde hatt med Russlands ambassadør til USA, Sergej Kisljak.

Tidligere FBI-direktør

Bare dager etter at Trump sparket James Comey, utnevnte det amerikanske justisdepartementet Robert Mueller til stillingen som spesialetterforsker.

Mueller skal etterforske det samme som FBI: Om Russland blandet seg inn i det amerikanske presidentvalget, gjennom blant annet hackerangrep, for å vippe valget i Trumps favør. Mueller skal også få rede på om noen i Trump-organisasjonen koordinerte innsatsen med russerne.

Mueller var FBI-direktør i perioden før Comey, og nyter stor respekt hos både republikanere og demokrater. I jobben som spesialetterforsker får han vide fullmakter og svarer til ytterst få personer.

Skal ha begynt etter avsettelsen

Etterforskningen skal, ifølge Washington Post, ha begynt etter at James Comey fikk sparken 9. mai.

Den forhenværende FBI-sjefen hevdet under forrige ukes høring i senatets etterretningskomité at han fikk sparken som følge av Russland-etterforskningen.

Thursday, June 15th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments