Diskerud og Bjørdal servitører i IFK-seier

Den norske IFK Göteborg-duoen Mikkel Diskerud og Henrik Bjørdal sto til sammen bak alle målene i 3-0-seieren mot Kalmar i Allsvenskan søndag.

IFK Göteborg hadde mye å revansjere etter 0-4-tapet i derbyet mot Häcken i midtuka, og viste seg fram fra en betraktelig bedre side mot Kalmar.

Søren Rieks ga hjemmelaget ledelsen etter kun fire minutter etter å ha blitt spilt fram av Mikkel Diskerud, som kom til IFK før denne sesongen.

Tobias Hysén la på til 2-0 i det 19. minutt. Den målgivende pasningen ble slått av Henrik Bjørdal. 20-åringen er på utlån til Allsvenskan-klubben fra Brighton, som skal spille Premier League neste sesong.

Diskerud serverte Mattias Bjärsmyr til kveldens tredje og siste mål etter 68 minutter.

Seieren betyr at IFK Göteborg klatrer til sjuendeplass på tabellen med 10 poeng på sju serierunder. Kalmar ligger under nedrykksstreken med fem poeng.

Norske Mats Solheim spilte hele kampen da Hammarby tapte 1-2 mot Östersund søndag. Hammarby ligger på plassen bak IFK Göteborg med ni poeng. Östersund har elleve poeng og besitter tredjeplass på tabellen.