DIREKTE: Stygg krasj rett etter start

  • Følg femmila direkte. Oppdater saken for siste nytt fra kl. 13.30.

(Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby har ikke tatt en eneste individuell gullmedalje i verken OL eller VM.

Han var svært nære på 15 kilometer klassisk i årets Lahti-VM, men måtte se seg slått av hjemmehåpet Iivo Niskanen som gikk et fantastisk renn. På tremila var det en av hans argeste konkurrenter, Sergej Ustjugov, som stakk av med seieren.

Dermed har Sundby stått to ganger alene på den nest øverste plassen på pallen i årets VM.

Tross et labert mesterskap av herrene sammenliknet med de norske gulljentene, tok Norge gull på stafetten, etter gode etapper av Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Sundby og Finn Hågen Krogh.

I dag er det mesterskapets aller siste øvelse, når den tradisjonsrike femmila går av stabelen klokka 13.30. Oppdater saken for siste nytt (trykk f5 på PC eller cmd+r på Mac):

Under Falun-VM i 2015 rundet vinner Northug 15 kilometer etter 40,44 minutter. Nå har Gløersen i tet rundet 15-kilometersmerket inne på stadion etter 30,58!

Sammenliknet med Legkov i Sotsji 2014 ligger det an til tidenes raskeste femmil ifølge NRK-kommentatorene Jann Post og Torgeir Bjørn.

Amerikanske Kyle Bratrud som kjørte ned russiske Petr Sedov har brutt. Det er uvisst hvorfor.

Ustjugov er ikke fornøyd med tempoet i feltet, og krangler seg fram. Nå vil han nok prøve å minske avstanden til Gløersen, som etter 12 kilometer var 14,3 sekunder foran.

Northug har brukket staven. Dette skjedde på toppen der Sundby brakk sin forrige helg. Han fikk raskt en reserve, mens han nå inne på stadion fikk en helt ny.

- Han gikk fra toppen før han fikk en ekstra stav på toppen. Det her så vi kunne skje, så vi er så godt forberedt som mulig.

Da har Gløersen gått to runder i det han kommer alene inn på Lahti stadion. Tida etter ti kilometer er 20,48.

Offensivt av Gløersen

Gløersen ligger fortsatt alene i tet etter 8,2 kilometer. Resten av feltet er drøye 12-13 sekunder bak.

- Det er fint å se at gutta er offensive og trykker på fra start her. Så får vi se hvilke nasjoner som går etter Anders. Så er vel planen å gå med en ny mann, sier Tor Arne Hetland, som kan avsløre at det ikke er sikkert at noen av de norske vil bytte ski underveis.

Både Gløersen og Holund skal ifølge sprinttrener Arild Monsen ha gitt uttrykk for at deres sjanser var å være offensive.

- Jeg vil ikke si at de skal ofre seg. Men de skal kjøre hardt, spesielt i den delen de er i nå, sier Monsen til NRK.

- Er det en plan at Gløersen skal prøve å stikke allerede nå, spør NRKs kommentatorer.

Kroppstaklet

Langrennsløperne ligger etter hverandre. Det er ingen som har turt å forsøke seg på å stikke fra, men Anders Gløersen ser ut til å være i god form og legger seg foran.

Petter Northug ligger først i feltet etter fem kilometer, før Holund stikker forbi og legger seg i tet med franske Clement Parisse i ryggen.

I front har Sergej Ustjugov roet ned tempoet noe. Trolig for å få opp Sedov, i likhet med Marit Bjørgen etter Astrid Uhrenholdt Jacobsens fall i går.

Kroppstakling etter to minutter! Russiske Petr Sedov falt i en sving og traff nettet i svingen. I det han reiste seg og skulle ta igjen det tapte, ble han påkjørt av amerikanske Kyle Bratrud.

Det så ikke godt ut!


KOLLIDERTE: Amerikanske Kyle Bratrud kjørte ned russiske Petr Sedov. Foto: Skjermdump NRK
Vis mer

- Uffameg. Vi får nok flere fall i dag. Det var verre enn Astrid Uhrenholdt Jacobsens fall i går, sier NRKs kommentatorer.

Der er vi i gang!

Martin Johnsrud Sundby har startnummer 1, Hans Christer Holund har nummer 7, Sjur Røthe har startnummer 9, mens Anders Gløersen har nummer 14. Petter Northug går med bib-en som viser at han er regjerende mester, men har startnummer 18.

- Det ligger an til å bli en svært rask femmil, sier NRKs Jann Post på tv-sendinga og sikter til dagens føre. Sola skinner i Lahti, og minus to grader.

Nortug sier til NRK før løpet at han håper han har dagen og kroppen til å kjempe om seieren i dag.

For Sundbys del håper han å kunne posisjonere seg godt før slutten.

  • Petter Northug er som kjent regjerende mester på femmila, etter at han stakk av med seieren foran Lukas Bauer og Johan Olsson for to år siden.

  • Det er ventet at det blir minst like tett hele veien til mål i dag, slik det var i Falun i 2015. Da skilte det 33,6 sekunder fra Northug ned til Martin Jaks på 16. plass.

  • I Falun-VM ble Tønseth nummer åtte og Sundby nummer elleve, mens Dyrhaug ble nummer 13.
Sunday, March 5th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments