Det er ikke innholdet som er viktig 1. april – bare poengene

Kristiansund-Molde 0-1 (0-0)

NOEN FÅ ANGREP var strålende, du så hva Molde har av løpskraft, fart og fysikk, og når blåsten får lagt seg og seriepremieren er fordøyd vil Ole Gunnar Solskjær og Mark Dempsey garantert gjøre årets utgave til en konkurransedyktig enhet. Det kan ikke overraske noen. Når små glimt av høy kvalitet skinner på mangellappen vet du at du har et lag. Og derfor betyr denne seieren så enormt ved starten på en sesong der Molde definitivt har ei kjerring å reise.

Tre av tre med hjemmekamp neste er derfor alt det handlet om i Kristiansund.

DETTE VAR EN vanskelig bortekamp for Molde selv om alle tror Kristiansund vil være et av de tre siste lagene på tabellen når vi skriver november. Og de håndterte den rimelig bra. Det eneste ankepunktet da det så ut som om laget hadde full kontroll var det lave presset uten nødvendig aggressivitet og press på ballfører det siste kvarteret. Mot et bedre fotballag kunne det fort kostet dem to poeng.

Mot Kristiansund fikk de bare en advarsel.

DA MOLDE SA nei til Vegard Forrens lønnskrav og valgte bort Norges beste offensive midtstopper visste selvfølgelig Ole Gunnar Solskjær hva som forsvant fra laget. I regnestykket som handler om frykten for eget bakrom veid opp mot et venstrebein som kan skape ubalanse på egenånd kommer derfor Molde ut i minus. Men sånn er fotballen blitt, og i Norge har inntil videre ingen råd til å la en spillers ekstremkvaliteter holde klubbens lønnsstruktur som gissel.

Derfor må Molde 2017 knekke en kode, finne på noe annet og gi seg selv flere bein å stå på når de spiller seg ut bakfra.

De kan ikke fortsette å slå langt og håpe på det beste mot et etablert motstanderforsvar.

MEN DET VAR ikke bare Vegard Forrens presise venstrebein Molde savnet mens de ventet på å kapitalisere på et av hjemmelagets mange balltap på egen halvdel. Fram til Bjørn Bergmann Sigurdarson endelig fant Fredrik Brustad med kampens deiligste crossball, en pasning så strøken at alt Brustad trengte å gjøre var å få hodet på den, savnet Molde alles pasningsføtter. Greit at de ikke lenger har mannen som passerte det første pressleddet med kreativ arroganse når han ikke valgte å slå en av sine millimeterpresise 70-meters pasninger, men problemet i Kristiansund var større enn som så.

Molde traff omtrent ingen kamerater, selv på ti meters avstand.

Slik fikk de heller aldri noen skikkelig rytme i det offensive spillet. ferdighet

LØPSKRAFT ER EN ferdighet og Molde har mye av det. Spesielt Petter Strand (22) midt i laget er en maratonløper. Han er ikke bare der han må være for å gjøre jobben sin. Han er alle andre steder også. Og i tillegg til å dekke rom og vinne baller i både nødvendige og gunstige posisjoner er han på en litt mindr hektisk dag for laget en god ballspiller også.

Han vil bli en meget viktig spiller for Molde 2017.

STIAN GREGERSEN (21) har fått jobben med å fylle hullet etter Vegard Forren. Det gjør Molde litt mindre redde for eget bakrom, hvilket er en oppside. Denne serieåpningen forteller også at gutten ikke er nevneverdig plaget av nerver og at han er i stand til å gjøre en solid jobb i Moldes midtforsvar. Det hjelper også. Så selv om venstrefoten til Forren sikkert vil være savnet langt inn i neste sesong også er det ikke først og fremst på det området Gregersen må slå til for å lykkes.

Han skal først og fremst forsvare Moldes mål.

Mot Kristiansund håndterte han arbeidsoppgavene sine meget godt.

Sunday, April 2nd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments