- Denne saken er ikke over før Johaug er tilbake i sporet

(Dagbladet): Den tidligere landslagslegen Fredrik Bendiksen tok på seg all skyld for Johaugs positive dopingprøve da nyheten sprakk 13. oktober i fjor.

Tidligere denne uka fikk han vite at han selv slipper straff for å ha gitt Johaug en salve med det forbudte stoffet clostebol.

Bendiksen selv ønsker likevel ikke å snakke direkte med pressen etter at henleggelsen ble kjent i formiddag.

- Dette har vært en tøff periode for Bendiksen, og denne henleggelsen er selvfølgelig en lettelse for ham. Samtidig er det vanskelig for ham å vite at det ligger an til utestengelse for Therese Johaug. Denne saken er ikke over for Bendiksen før Johaug er tilbake i skisporet, sier Bendiksens advokat, Anders Schrøder Amundsen til Dagbladet.

Ville behandle leppa

Bendiksen går altså fri fordi Antidoping Norge finner det bevist at den tidligere landslagslegen foreskrev salven Trofodermin med det forbudte stoffet clostebol uten såkalt forsett.

Altså at Bendiksen ga Johaug leppesalven uten å ha som formål å dope henne eller øke prestasjonsevnen hennes. Bendiksen ga henne salven for å få bukt med den solbrente og infiserte leppa til Johaug.

Det er nok til at de internasjonale antidopingreglene frikjenner Bendiksen i denne saken.

Johaug ble av Domstuvalget i Norge dømt til 13 måneders utestengelse fordi hun hadde utvist ubetydelig skyld ved ikke å sjekke medisinen selv.

- Johaug ble straffet fordi hun hadde utvist ubetydelig skyld, mens for leger gjelder det at de må ha handlet med forsett, altså hatt en hensikt med å foreskrive legemiddelet. Det er altså et strengere krav til utøverne, sier prosessfullmektig i Antidoping Norge, Niels R. Kiær til Dagbladet.

- Hvorfor er det sånn?

- Det kan du spørre om, men jeg vil tro at Wada har tenkt at det til syvende og sist er utøveren som bestemmer hva som skal inn i kroppen deres.

Plages av skjevheten

Denne skjevheten i regelverket plager også Bendiksen etter at Kiær og Antidoping Norge har henlagt saken mot ham.

- Vi forstår spørsmålet, og Bendiksen har jo vært åpen om dette fra første stund. Han mener fortsatt at Johaug ikke er å bebreide for dette, og at hun også burde sluppet utestengelse for denne forseelsen, sier Schrøder til Dagbladet.

Wednesday, March 29th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments