Den svenske milliardærarvingen mistet sønnen altfor tidlig. Slik kom hun seg gjennom sorgen

(Dagbladet): Margareta Wallenius-Kleberg har gjennom sine 79 år blitt et ikon i svensk travsport. Hun er innlemmet i både svensk travsports Hall of Fame, og er nominert til å komme inn i USAs Hall of Fame. Hun er også svensk travsports hedersambassadør.

Livet har ikke alltid vært lett for forretningskvinnen. Hennes yngste sønn døde nemlig i en alder av 24 år etter lengre tids alvorlig sykdom.

- Min yngste sønn ble svært syk. Han var syk i to år før han gikk bort. Jeg bodde mye hos ham da han var på sykehuset. Han var bare 24 år, ferdig med utdanningen og alt. Men slik ble det. Han var kjempedårlig, sier Wallenius-Kleberg til Expressen.

Rederiarving

Til avisen forteller 79-åringen om sitt nære forhold til mange av hestene hun har eid, og at de hjalp henne gjennom sorgen.

- Jeg fikk hele sykehuset til å følge med på trav. Klokka halv ti om kvelden ble det vist trav på tv, og det vet jeg hjalp sønnen min veldig mye. At noen skulle gjøre det bra, eller noe. Det hjalp veldig, sier hun.

Wallenius-Kleberg har to barn, Jonas og Anna, som begge er involvert i rederidriften hun arvet etter sin far. Ifølge næringslivsavisa Veckans Affärer var hun i 2016 god for fem milliarder svenske kroner.

Big Noon

I mange år har hun drevet Sveriges fremste oppdrettervirksomhet. Familien eide også fenomenet Big Noon. Han hadde sin storhetstid under krigen, og gjestet blant annet Bjerke travbane.

Ifølge Travmuseet kom publikum i tusentalls for å se hesten på travbanen.

- Han var en helt utrolig hest å ha med å gjøre. Han var så snill og grei på alle måter, og en av mine aller første favoritter, sier Wallenius-Kleberg til siden.

- Hvor finner du energien til alt? spør Expressen.

- Hos hestene, sier 79-åringen, enkelt og greit.

Monday, July 31st, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments