Da den svenske kommentatoren slaktet Martin Ødegaard, kom norsk stjerne til forsvar

(Dagbladet): Martin Ødegaard startet på benken og kom inn etter 89 minutter for sin nye klubb Heerenveen i kveld.

Han er på utlån fra Real Madrid, og den spanske storklubben hevdes nå å ha sikret seg enda et skandinavisk stjerneskudd. Svenske Alexander Isak (17) fra AIK linkes til de helhvite i en overgang verdt 95 millioner kroner.

Med blant annet Martin Ødegaards Real Madrid-karriere som eksempel, diskuterer svenske fotballskribenter nå om Isak gjør rett å dra til verdens største fotballklubb i en så ung alder framfor å velge en mer middelmådig europeisk klubb i en dårligere liga.

Patrick Ekwall, kjent fotballpersonlighet fra svensk TV4, tvitrer lørdag kveld at man må huske på at Ødegaard knapt har fått spille i Real Madrid.

Ødegaard som eksempel

Ekwall bruker Twitter på å fortelle at Ødegaard var på Norges landslag som 16-åring, men to år senere har «fått en halvtimme La Liga-spel», «och satt nu på bänken i Heerenveen när de besegrade Ado den Haag senast».

Selv om Ekwall viser stor forståelse for at Alexander Isak har avvist omtrent alle andre toppklubber i Europa for å bli Real Madrid-spiller, er det ikke til å misforstå at svensken bruker Ødegaards utvikling som et eksempel på at ikke alle blir stjerner over natta fordi man signerer for Real Madrid.

Magnus til unnsetning

Kritikken av Martin Ødegaard karriere ble blant annet snappet opp av Malmö-spiller Magnus Wolff Eikrem. Moldenseren tar sin landsmann kraftig i forsvar, og tvitrer blant annet til Ekwall at Ødegaard «kommer til å bli fantastisk bra!».

«Han ER uhørt bra. Som 18-åringer. Men INGEN VET hva som er rett vei. Real Madrid er ingen garanti. Det er mitt poeng», svarer Ekwall, for anledningen oversatt til norsk.

Wolff Eikrem, som selv forlot norsk fotball i en ung alder for å spille for Solskjær i Cardiff, gir seg likevel ikke, og fortsetter å irettesette svensken syn på Martin Ødegaards karriere.

«Han har også trent med verdens beste spillera i to år, tror ikkje man blir dårligere av d? han har vært i heerenveen i fem daga?», skriver Wolff Eikrem, og fortsetter med følgende støtteerklæring: « d e ikkje mange som har spilt på real madrid før dem e 18 år! dem har fått opp ett talent eller to, så dem har nok en god plan».

Tidlig

Wolff Eikrem legger til at svaret på om Ødegaard, og eventuelt Alexander Isak, valgte rett å signere for selveste Real Madrid ikke kommer før om et par år, når begge spillerne nærmer seg 20-årene.

Dagbladets Morten P. er blant dem som har vurdert Ødegaards utlånsavtale til Heerenveen, og gitt den tommelen opp.

»Du sier ikke nei til Real Madrid heter en av fotballens uskrevne sannheter. Derfor er det heller ikke noe poeng å diskutere om far og sønn Ødegaard valgte riktig da de sa ja til verdens største fotballklubb for to år siden», skriver Morten P.

Ødegaard skal være Heerenveen-spiller fram til sommeren 2018. Utlånet til den nederlandske klubben ble et faktum fordi det norske supertalentet har behov for å spille toppfotball igjen etter for det meste å ha måttet nøye seg med spill for Real Madrid Castilla på nivå tre i spansk fotball etter overgangen fra Strømsgodset.

Sunday, January 15th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments