CNNs største profil til Haakon og Mette-Marit: – Jeg er «the King»

TRONDHEIM (Dagbladet): – Tusen takk, sa Larry King, én av USAs største medieprofiler gjennom tidende da han gikk på scenen i Trondheim spektrum under Starmus-festivalen i ettermiddag.

På første rad satt kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit og ventet spent på mannen som har gjort mer enn 60 000 intervjuer i løpet av sin snart 60 år lange journalistkarriere, kom til å si.

- Deres kongelige høyheter, husk, jeg er «the King», åpnet King til latter fra publikum, kronprinsparet inkludert.

Falske nyheter

King er kanskje særlig kjent for sitt timeslange intervjuprogram hos TV-giganten CNN, en arbeidsgiver han forlot i 2010. Han skulle snakke om «post-truth»-æraen og falske nyheter i samtale med Starmus-grunnleggeren Garik Israelian.

Raskt vedgikk den 175 centimeter høye CNN-giganten at det er et tema han vet lite om.

- Falske nyheter er nytt for meg. Jeg har vel aldri opplevd eller sett falske nyheter, sa King, og la seinere til:


KRONPRINSPARET: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon fikk beskjed om hvem som var kongen, nemlig Larry King. Av Larry King selv. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix
Vis mer

- Jeg jobbet i CNN i 26 år. Jeg hørte aldri noen legge noen plot om å ta noen. Jeg hørte aldri noen som sa de bevisst ville ljuge på lufta.

Han betviler imidlertid ikke at falske nyheter eksisterer, og innser at det også er en fare for samfunnet.

- Hvordan vet vi hva som er rett i en verden med falske nyheter, var et retorisk spørsmal han stilte seg selv og publikummet.

- Nesten galskap

Det han imidlertid har observert er at mediemangfoldet i USA har vokst enormt i størrelse gjennom hans lange karriere som TV- og radioprogramleder.

- Den største faren med det … jeg stiller meg ofte spørsmålene: «kan vi få for mye informasjon» og «var vi bedre tjent da det bare var fire kanaler». Nå når alle kan være journalister og alle kan dele informasjon … det er som om de innlagte har tatt over galehuset, sa King.

- Teknologien er fantastisk, men menneskeheten har ikke holdt tritt med teknologien. Teknologien er for langt foran oss til at helt klarer å forstå hva som skjer, la han til.

Den massive informasjonsbølgen King snakket om, har og vil fortsette å gjøre utslag i hvordan folk oppfatter nyheter man før ville ha blitt opprørt av, mener King.

- Vi blir immune mot ting. Hvis jeg forteller deg at det hadde vært et terrorangrep i Brasil … ok. Nå hva?

- Det er nesten galskap, sier King.

- Jeg driver folk til vanvidd

Under seansen fikk King også tid til å reflektere over sin egen karriere som journalist, en karriere han mener er fundamentert i hans naturlige nysgjerrighet. Formatet han fikk utløp for nysgjerrigheten sin, eksisterer imidlertid ikke lenger, mener han.

- Jeg ser ingen meg på TV lenger. Den TV-æraen, med timeslange intervjuer, er dessverre borte. Jeg brukte å lage et fem timer langt radioprogram. Jeg kunne intervjue folk i tre timer. Det var fordi jeg var nysgjerrig, sa King.

Fullstendig klar over at det kunne irritere, fortalte han også.

- Du vil ikke sitte ved siden av meg på et fly. Jeg driver folk til vanvidd.

Wednesday, June 21st, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments