Champions League-kvalik: Rosenborg slapp med skrekken

• Dundalk FC-Rosenborg 1–1 (1–1)

(Dagbladet): Rosenborg spilte i kveld borte mot det irske laget Dundalk i andre kvalifiseringsrunde til Champions League.

Trønderne som for anledningen var kledd i lyseblått, fikk hard kamp av den irske tabelltoeren, men fikk med seg et viktig bortemål.

Gikk ut i hundre

For det var irene som åpnet best på Oriel Park, og etter seks minutter var de nære ved å ta ledelsen, men Rosenborg sin sisteskanse André Hansen fikk klarert.

Like heldig var ikke Hansen elleve minutter seinere. Dundalk utnyttet et sovende RBK-forsvar og på et innlegg fra rett utenfor sekstenmeteren klarte Dundalks David McMillan, å lure seg bak RBK-forsvaret og heade ballen i mål.

Et Rosenborg-lag som slurvet seg gjennom store deler av første omgang så ut til å gå til pause med 1-0, men to minutter før slutten av første omgang kom utlikningen.

På frispark fra Vegar Eggen Hedenstad klarte Tore Reginiussen å fyre av et skudd innenfor sekstenmeteren. Ballen traff en av Dundalk sine forsvarere og lurte seg bak keeper Gary Rogers.

Slitne irer

Dundalk fikk kjenne på et mer spillende Rosenborg i andre omgang.

Trønderne satte fart på ballen og irene hang med en gang etter, åpenbart preget av rakettstarten på kampen. Rosenborg utnyttet dette og kom til flere store sjanser i starten av andre omgang.

Til tross for det harde kjøret, holdt Dundalk stand og var nærme mål etter 66 minutter spilt. Nok en gang med den målfarlige iren McMillan som så vidt headet over André Hansen i RBK-buret.

Resten av omgangen var preget av høy temperatur mellom de to lagene, dog klarte verken Dundalk eller Rosenborg å omsette dette til mål.

Helland ut med skade

Etter å ha utfordret Dundalk forsvaret og bydd tilskuerne på en lekker overstegsfinte, var det over for trønderen.

Helland holdt seg til lysken og signaliserte til Rosenborgbenken at noe var galt. Etter en kjapp sjekk tok han av seg leggskinnene og forlot banen. Inn kom Milan Jevtovic.

Kåre Ingebrigtsen uttalte til Viasat etter kampen at de alt i alt var fornøyde med uavgjort og viktig bortemål, samt at de skulle være hakket råere i returoppgjøret hjemme om en uke.