Cavendish ber ikke om kapteinsrolle under Tour de France-test

(procycling.no): Mark Cavendishes etterlengtede comeback på sykkelsetet starter torsdag under det lavprofilerte Tour of Slovenia.

Det blir den første av to matchballer for spurtesset fra Isle of Man. Etter at han fikk påvist kyssesyke i midten av april, har 32-åringen kun Slovenia og det britiske mesterskapet igjen for å vise at han er frisk nok til å sykle Tour de France.

- Å sykle ritt er alltid den beste testen for en utøveren. Vinnerviljen får deg til å presse deg mye hardere enn du gjør under normal trening. Jeg føler meg frisk og håper å fullføre rittet, sier Cavendish i et intervju gjengitt av cyclingnews.com.

Er ikke lagets kaptein

Briten vil forsøke å holde en lav profil under rittet. Han har for eksempel ikke påtatt seg noen kapteinsrolle, og peker på andre navn foran massespurtene.

- Som lag kommer vi hit for vinne, men oppsettet er ikke lagt rundt meg. Vi har unge Ryan Gibbons og Kristian Sbaragli for spurtene og Jacques Janse van Rensburg i fjellene. Personlig ønsker jeg å være del av en seier uansett hva mitt bidrag vil være, sier Cavendish.

Med Tour de France-starten i Düsseldorf kun to uker unna, kan Dimension Data-rytteren ikke dukke unna ansvaret for lenge.

Skal han dit, vil han reise ned med mål om å plusse på totalen for hans 30 etappeseirer i rittets historie. Er han ikke frisk nok til å reise ned, vil Edvald Boasson Hagen bli nødt til å ta på seg «fartsdressen» foran de mange spurtmulighetene i rittets første del.

Cavendish: – Vet ikke om jeg skal til touren

Etter snart tre måneder uten konkurranser er det heller ikke rart at Cavendish er spent på de neste dagene.

Mennesker reagerer veldig forskjellig på Epstein Barr-viruset. Det har også vært en byrde for 32-åringen å ta med seg i perioden som har vært.

- De siste månedene har ikke vært enkle. Det er tungt å legge seg om kvelden, når du ligger og tenker på hvor lang tid det vil ta å komme seg tilbake. Med noen tar det noen få måneder, med andre tar det 10 år. Du vet ikke når du blir bedre, og det er vanskelig å takle. Jeg har ingen uttalte mål med dette rittet. Jeg vil bare se hvordan jeg ligger an og forhåpentligvis fullføre det. Jeg kan ikke si så mye mer angående Tour de France. Jeg vet ikke om jeg skal dit ennå, sier han.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Thursday, June 15th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments