Butikkhyller tømmes i Qatar: – Folk handler i panikk

- Jeg har aldri sett noe liknende – folk har handlevogner fulle av mat og vann, sa en av de handlende i et Carrefour-kjøpesenter i Qatars hovedstad Doha til Doha News i morges.

Hamstringen er utløst av at Saudi-Arabia og fire andre sunnimuslimske land igår gikk til et diplomatisk brudd med Qatar.

En regjeringsuttalse gjengitt i The Peninsula om at sjø- og landtransport forblir åpne, og at regjeringen har tatt «alle forholdsregler for å sikre normalt liv», har ikke fått slutt på hamstringen.

«Panikkhandel»

I dag melder en rekke medier om et «massivt» handlerush i butikkene.

Blant annet nyhetsbyrået Associated Press viser bilder av butikkhyller som er i ferd med å tømmes, slik du kan se i videoen over.

Noen medier skrev likevel også om at det fortsatt finnes butikker som har rikelig med forsyninger.

Ifølge Arab News skrev folk på sosiale medier om «panikkhandel» i Qatar.

Arab News er basert i Saudi-Arabia, som er toneangivende blant de sunnimuslimske landene som i går annonserte et diplomatisk brudd og stengte grenser til Qatar.

Sunni vs. shia

Det samordnete bruddet anses av blant andre NUPI-forsker Sverre Lodgaard som et forsøk på å tvinge Qatar inn i «folden» av sunnimuslimske land som gjør en felles front mot shia-muslimske Iran.

Ifølge Lodgaard har Qatar hatt en mer «balansert» holdning enn andre sunni-dominerte arabiske land, som anklager sin shia-muslimske erkefiende Iran for å finansiere terrorisme.

Tuesday, June 6th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments