Bussjåfør fratatt førerkort etter farlig forbikjøring

(Dagbladet): Flere sjokkerte billister ble vitne til at en bussjåfør kjørte i venstre fil rett over en rundkjøring i Sandvika forrige uke. Hendelsen ble fanget på film, og nå har sjåføren blitt fratatt førerkortet, skriver Budstikka.

Den kvinnelige bussjåføren fra Bærum ble avhørt av politiet i dag, og skal ha erkjent uaktsom kjøring.

- Hun er avhørt i dag. Førerkortet hennes er beslaglagt og hun erkjenner uaktsom kjøring, bekrefter politiadvokat Carl Johan Løken overfor avisa.

Løken forteller videre ar saken får en påtalemessig avgjørelse fra politiet, og at det derfor ikke er avgjort hvor lenge førerkortet er inndratt. Om saken havner for retten, er derfor ikke bestemt.

I videoen, som du kan se øverst i saken, skjærer bussen over i motsatt kjørefelt før en rundkjøring og kjører over rundkjøringen i venstre felt rett før tunnelen. Inne i tunnelen i motgående kjørefelt måtte biler stoppe for bussen som pløyde over feil vei i rundkjøringen. Bilene tutet kraftig på bussen.

- Provokasjon i forkant

25-åringen fra Bærum som filmet hendelsen skulle stoppe på Shell ved Toppåsveien for å fylle bensin på vei hjem, og da han svingte ut fra stasjonen og ventet på grønt lys, kom bussen ved siden av han for også å vente.

- Bussjåføren ser meg inn i ansiktet og viser fingeren, helt uten grunn. Jeg skjønner ikke hvorfor, sa han til Dagbladet i forrige uke.

Etter dette bestemte han seg for å følge etter bussen for å konfrontere bussjåføren.

Bussen skal ha stoppet på en holdeplass og havnet dermed bak han. Etterpå kjørte bussen forbi 25-åringen i en 30-sone, og det skal være grunnen til at han tok opp telefonen for å filme.

Politiadvokat Løken bekrefter overfor Budstikka at det i forkant av hendelsen som ble fanget på video, hadde vært en annen episode.

- En forutgående provokasjon har vært et tema, men jeg vil ikke kommentere innholdet i dette, sier politiadvokaten.

- Uakseptabelt

Operatøren for bussen er selskapet Nettbuss. Kollektivselskapet Ruter drifter kollektivtrafikken i Oslo og Akershus.

- Vi har vært i kontakt med operatøren som følger opp saken videre. Alle er enig om at det er fullstendig uakseptabelt å kjøre en buss på den måten, sa kommunikasjonssjef Sofie Bruun i Ruter til Dagbladet onsdag.

Per Nilsen, regionsdirektør i Nettbuss for Oslo og Akershus bekreftet at det er deres buss og at sjåføren er ansatt hos dem.

- Vi har sett filmen. Det er en uakseptabel atferd i trafikken, sa Nilsen til Dagbladet onsdag.

Tuesday, June 20th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments