Bjørgen svarte på Wengs frekke forsøk – og kompletterte utrolig seiersrekke

QUEBEC (Dagbladet): 1-1-3-4-2-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.

Nei, det er ikke katten som har tråkket på tastaturet. Det er snarere kattens lek med musene denne sesongen.

Eller mer presist: Det er Marit Bjørgens rekke i individuelle distanserenn etter at hun ble mor til Marius, inklusiv tre nasjonale renn. I dag tok Rognes-jenta sin tiende internasjonale triumf denne sesongen.

Seieren på dagens jaktstart – og dermed også minitouren sammenlagt – var 36-åringens niende internasjonale og totalt ellevte distanseseier på rad.

Weng vant Tour de Ski og verdenscupen sammenlagt, mens Marit Bjørgen ble den suverene VM-dronningen og har vært best i samtlige distanserenn etter Tour de Ski. I dag møttes duoen til en ny stjerneduell i Quebec.

Akkurat som i går vant Bjørgen, selv om Weng forsøkte seg med et rykk helt på tampen og kom seg forbi Rognes-jenta da det .

Oppgitt Wen

Bjørgen ga imidlertid 25-åringen svar på tiltale, passerte Weng i en sving og jublet til slutt for en ny seier.

- Jeg synes Marit så litt sliten ut, så jeg prøvde å angripe. Jeg angrer litt på at jeg ikke ventet. Nå må vi snart slå Marit. Hun har altfor bra selvtillit, sier Weng til NRK.

- Jeg var nervøs og skeptisk før start. Det kunne ha gått begge veier. Jeg fryktet Heidi på oppløpet. Det er utrolig artig å avslutte sesongen på denne måten. Det er godt å holde ungjentene bak seg, sier Bjørgen til statskanalen.

Stina Nilsson vant spurten om 3. plassen. Ingvild Flugstad Østberg fikk det tøft mot slutten og endte til slutt på 6. plass.

Ida Ingemarsdotter og Krista Pärmäkoski ble henholdsvis nr. 4 og 5. Maiken Caspersen Falla og Charlotte Kalla fulgte på 7. og 8. plass.

Slik gikk det til

Heidi Weng og Marit Bjørgen gikk ut sammen i tet i den avsluttende jaktstarten i minitouren i Canada, som også var verdenscupsesongens siste renn.

Ingvild Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla, Ida Ingemarsdotter, Krista Pärmäkoski, Stina Nilsson, Kahtrine Harsem og Charlotte Kalla fulgte deretter ut fra start.

Tetduoen Bjørgen og Weng økte avstanden til konkurrentene. Det ble tidlig klart at seierskampen ville stå mellom disse to. For Østberg ble det en kamp om å holde forfølgerne bak seg i kampen om den siste pallplasseringen.

Like før mål forsøkte Weng å rykke fra Bjørgen. Rognes-jenta svarte imidlertid med å gå forbi igjen inn mot mål og kom, som i går, først inn på oppløpet. Bjørgen hadde full kontroll og vant igjen.

Sunday, March 19th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments