Biltur i sommer? Slik holder du barna rolige og fornøyde

Sommeren er rett rundt hjørnet, og mange skal på ferietur med bil. Skal du ha med deg barn, får du her flere tips til hvordan du holder barna rolige og fornøyde under bilturen.

Snacks og kald drikke underveis

Et supert tips er å ta med kald drikke og snacks til barna. For å holde drikken og frukten kald er en 12 V kjøleboks genialt. Den kan også kobles til sigarettenneren, så holder den hele turen.

Er barna gamle nok, kan de ha en egen kjøleboks mellom seg i baksetet. Det fungerer både som en setedeler mellom dem, pluss at de kan forsyne seg med drikke selv når de er tørste. En plastflaske med sugerør gjør at det ikke blir søl i bilen.


FRUKT PÅ TUR: Sett en kjøleboks mellom barna, og fyll den med deilig frukt.
Vis mer

Det er viktig at barna får i seg nok drikke underveis, selv om det betyr at man må stoppe oftere for tissepauser. Da får man også strukket litt på beina, pluss at frisk luft også forhindrer kvalme. Har du med deg en ball eller såpebobler, blir det ekstra morsomt å stoppe!

Avhengig av hvor bilturen går, er det også viktig å huske at det kan bli kaldt i bilen på kveldstid. Ha alltid et ekstra pledd tilgjengelig, så unngår du at ungene fryser. For den soveglade gir en nakkepute komfortabel støtte. På dagtid er en solskjerm kjekt å ha, og kanskje en håndholdt vifte eller to for å holde varmen unna? For sikkerhets skyld er det også lurt å ha en førstehjelpspute liggende.


BESKYTT MOT SOLA: En solskjerm er godt å ha på varme sommerdager.
Vis mer

Skal du på bilferie i et annet land, er det også viktig å gjøre seg kjent med trafikkreglene i landet. Visste du for eksempel at det er påbudt å ha promillemåler i bilen i Frankrike, eller at det i Bulgaria er påbudt å ha brannslukker i bilen? Sjekker du reglene på forhånd, unngår du ubehagelige overraskelser.

Unngå at de minste kjeder seg

Det er ikke til å stikke under en stol at tålmodigheten kan bli tynnslitt med barn på lengre bilturer – både barnas og din.

Men mye er gjort med en smule planlegging i forkant.

Det finnes massevis av gøyale leker man kan leke i bilen, som Mitt skip er lastet med…, spørrekonkurranser og adjektivhistorie (selv om sistnevnte krever litt mer planlegging og en makker som kan skrive ned hva som blir sagt). Eller hva med et gøyalt reisespill der man skal gjette hvem motstanderen skjuler? Reisespill finnes også i flere varianter, som Cluedo, Monopol og det evig klassiske Battleship.


SIKKERHET ER VIKTIG: Nettbrett skal ikke ligge løst i bilen – bruk nettbrettstativ.
Vis mer

Men skal man kjøre langt, kan det bli kjedelig i lengden. Da er det greit å kunne slå i hjel litt tid med nettbrett eller musikk. Men husk at det ikke skal være noen løse deler i bilen – sikre nettbrettet med en nettbrettholder!

Å høre på radio kan være hyggelig for hele familien. Har du ikke DAB-radio i bilen, finnes det enkle DAB-adaptere som er enkle å installere.


RADIOGLEDE: Har du ikke DAB-radio i bilen, gjør et enkelt adapter jobben.
Vis mer

Dersom det er flere små i baksetet og en vil se på film mens en annen hører på musikk, er hodetelefoner et must. Hodetelefoner til barn bør være spesielt tilpasset med en volumbegrensning på 85 dB. Og når barna har hodetelefoner på slipper også de voksne å høre favorittintroen til barne-tv for ørtende gang …

For å holde de tekniske duppedittene i live er også en powerbank kjekt å ha i bakhånd.

Pakk effektivt – og sikkert

Det er ofte mye som skal med i bilen når man skal være borte noen dager. Når du pakker ting i bagasjerommet skal tunge ting ligge nederst, og lette ting øverst. Husk også at det ikke skal være noen løse deler inne i bilen, da disse faktisk kan være livsfarlige ved eventuell bråbrems.

Hvis man kolliderer i en fart på bare 50 km/t vil en gjenstand på 1,5 kilo sendes framover som et prosjektil på hele 45 kilo. Jo mer farten øker, jo tyngre vil gjenstanden bli. Derfor er det superviktig å sikre alle løse gjenstander i bilen.

Med disse tipsene blir garantert bilferien en suksess. God tur!



Friday, June 30th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments