Bestialsk halshugging i brasiliansk fengsel: – Vi kunne se at hodene ble revet av

(Dagbladet): Ti innsatte er drept under kamper i et fengsel i Brasil. Tre av de drepte ble halshugget.

Grusomhetene føyer seg inn i rekken av flere opprør i brasilianske fengsler den siste tiden, der over 100 innsatte er drept bare på denne siden av nyåret, ifølge BBC.

Kampene i Alcacuz fengsel i delstatet Rio Grande do Norte startet da fanger fra to forskjellige kriminelle gjenger tok seg inn til hverandres områder i fengselet. Vitner opplyser å ha sett at tre av de innsatte har fått hodet kuttet av, og beskriver rene henrettelser på innsiden av murene.

- Vi kunne se at hodene ble revet av tre av de drepte fangene, sier Zemilton Silva til BBC.

Han arbeider i Alcacuz-fengselet. Eksplosjoner og skuddsalver kunne høres innenfra fengselet, skriver BBC.

- Mange folk kan ha dødd, men vi kan rett og slett ikke ta oss inn i fengselet nå, forteller fengselssjef Wellington Camilo.

Venter på sola

Ifølge Associated Press venter politiet på at solen skal stå opp før de tar seg inn i det opprørsherjede fengselet.

Politiet har omringet fengselet og blokkert inngangene, men vil ikke ta seg inn der så lenge de innsatte er bevæpnet og ute av cellene sine.

Det har vært hyppigere fengselsopptøyer etter at våpenhvilen mellom landets to største narkotikabander Primeiro Comando da Capital (PCC) og Comando Vermelho (CV) brøt sammen i juli i fjor. I tiden etter ha gjengene kjempet om kontrollen i flere brasilianske fengsler.

Funnet med hjertet revet ut

Alcacuz fengsel ble rammet av opptøyer også i november i 2015, da ble det oppdaget en underjordisk tunnel innenfor murene. Fengselet har sengeplasser til 620 fanger, men ifølge Fox News rommer Alcacuz hele 1083 straffedømte.

Det har vært en rekke voldelige hendelser i brasilianske fengsler på denne siden av nyttår. 1. og 2. januar ble 56 fanger drept i et fengsel nord i Amazonas. Der ble hoder lempet over murene, skriver New York Times.

- Jeg har aldri sett noe lignende i hele mitt liv. Det var mange kropper, og de fleste hadde ikke hoder, sa Luís Carlos Valois, ifølge den amerikanske avisa. Totalt flyktet 184 fanger fra fengslet som følge av hendelsen. Av disse ble rundt 40 pågrepet samme dag.

Lover nye fengsler

Også den gang var det kamper om narkotikahandel som var årsak til drapene. 6. januar ble 33 fanger drept i et fengsel i Roraima. Flere av disse 33 ble funnet med hjertet revet ut av kroppen.

President Michel Temer har, ifølge Reuters, lovet en sum tilsvarende 366 millioner dollar til Brasils delstater. Mesteparten av disse pengene er ment for å forbedre infrastruktur og sikkerhet i eksisterende fengsler, samt å bygge nye, ifølge nyhetsbyrået.

Sunday, January 15th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments