Berg-og-dal-bane med Sundfør

KONSERT: Det beste med kveldens Susanne Sundfør-konsert er forsikringene om at høstens plate kommer til å bli annerledes, det vil si «back to basics» – og veldig bra om vi skal dømme etter smakebitene vi får fra scenen i Frognerbadet.

«

Best når hun demper seg.

»

Hvor

Norwegian Wood, Frognerbadet, Oslo

Tilskuere

Ca 1500

Comeback

Norwegian Wood gjør comeback i Frognerbadet etter en endagsfestival på Sukkerbiten ved Operaen i fjor, denne gang med utelukkende norske artister.

Skuffende få hadde valgt å tilbringe den fine sommerkvelden i Frognerparken, men det kan rette seg når festivalen fortsetter fredag og lørdag.

Stort band

Norwegian Wood lot en av de aller beste vi har avslutte første kveld. Og Susanne Sundfør (31) er ikke akkurat aleine på scenen, som hun var på Piknik i Parken for tre år siden. På et tidspunkt har hun ni musikere og korister i ryggen, med BigBangs rytmeseksjon (Olaf Olsen og Nicolai Hængsle Eilertsen) i midten.

Best aleine

Men – det er likevel nesten aleine, med en steelgitar eller et keyboard som eneste følge, eller med en gitar i fanget, hun skaper de beste øyeblikkene.

Hun starter også forsiktig, bak pianoet med en av sine aller beste låter, «Walls», og følger opp med «Dear John» - begge fra den ti år gamle debuten.

Hei, jubileum, altså!


TILBAKE I FROGNERBADET: Glissent på første dag av Norwegian Wood 2017, men det kan rette seg fredag og lørdag. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
Vis mer

Hun starter altså på topp, men når «White Foxes» rulles ut som tredje servering er det tydelig at det har vært en spillepause siden hun avsluttet en lang turné med en maktdemonstrasjon i Oslo Spektrum i september i fjor.

Skranglete

Det låter skranglete, og ikke så majestetisk som vi har hørt den før, men tar seg fint inn. Og – når «Accelerate» slippes løs på et stående og sittende publikum etter en halv time, sitter det mye bedre.

LIkevel er det altså nye låter som «Bedtime Story» (med et spark til Statoil), «Reincarnation» (med Sundfør på akustisk gitar) og ikke minst den knallgode, ferske singelen «Undercover» som står fram som gullet denne kvelden.

Her klarer hun aleine, eller nesten aleine, å berøre. Ikke minst kommer den flotte stemmen mer til sin rett. Synth-trøkket vi kjenner fra de siste platene inviterer ikke til de store følelsene på samme måte som da hun eide scenen i Oslo Spektrum sist høst. Utrolig nok låter det en smule tamt i all sin velde.

Det kjølige draget denne kvelden skyldes altså kke først og fremst Oslo-lufta, men diverse keyboards som fyller scenen med maskinell musikk.

Hva er det med Norwegian Wood?

I Spektrum spilte hun for 7500 publikummere. Denne kvelden var det ikke mer enn maks 1500 mennesker som møtte opp for å høre haugesunderens første konsert på en stund.

Hvorfor er det så vanskelig å få folk til å ta turen til det naturlige amfiet i Frognerparken, nesten midt i Oslo? Har Norwegian Wood et imageproblem, eller skyldes det bare at festivalen må bygge seg opp igjen etter fjorårets lite vellykte vri?

De to neste kveldene vil kunne fortelle mer om det.

Susanne Sundførs nye album, «Music For People In Trouble», slippes uansett 25. august. Det er all grunn til å glede seg.

  • Sundfør gjør noen få konserter i Norge før hun «tar» Europa. I helga spiller hun på hjemmebane i Haugesund (Byfest1) og Hov i Søndre Land (Fjordflyt 2017), 28. juni er hun i Harstad og 5. juli gjør hun et soloshow i Foynhagen i Tønsberg. September og oktober er satt av til europaturné.
Friday, June 16th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments