Bekreftet: Disse går Lahti-VM for Norge. Nesten hele sprintlandslaget vrakes

LYGNA (Dagbladet): Klokken 16.50 på Lygna presenterte landslagstrenerne Tor Arne Hetland, Roar Hjelmeset og Eirik Myhr Nossum de utvalgte norske utøverne som skal kjempe om VM-medaljer i Lahti.

Det var knyttet størst forventninger til Petter Northug, som er direktekvalifisert for femmila og sprinten i Lahti i kraft av å være tittelforsvarer, men ville han komme seg med i hovedtroppen på 12 mann eller ville han bli tatt med som nr. 13?

I så fall ville Northug bare være aktuell for de to distansene hvor han er tittelforsvarer. Norges Skiforbund kunne ha valgt denne løsningen for å inkludere én ekstra mann i troppen – i visshet om at Northug denne sesongen foreløpig ikke har kvalifisert seg for å gå øvrige distanser.

Men som Mosvik-ekspressen hevdet i går, er han inkludert i tolvmannstroppen. Det er nå bekreftet og betyr at Northug er aktuell for å gå for eksempel 30 kilometer fellesstart med skibytte, lagsprinten og stafetten – i tillegg til femmila og sprinten hvor han har friplass.

Det betyr at Hans Christer Holund må nøye seg med å være reserve.

- Vi tar med Petter i hovedtroppen på grunn av mesterskapshistorikken hans. Petter må vise adskillig mye bedre form om han skal gå flere distanser enn de to han er forhåndskvalifisert til, forklarer Hetland.


VRAKES: Eirik Brandsdal viste endelig form med sølv på NM-sprinten i går, men det holdt ikke til å få en plass i den norske VM-troppen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Vis mer

Sprintkampen

Pål Golberg, som ledet verdenscupen i sprint før han ble vraket til Falun-sprinten forrige helg, klarte ikke å prestere med kniven på strupen i går og ble som ventet vraket til VM-troppen.

Heller ikke Eirik Brandsdal, som endelig slo til i går og tok NM-sølv bak Johannes Høsflot Klæbo, får representere Norge i Lahti. Hjemme blir som ventet også sprintere Sondre Turvoll Fossli og Ola Vigen Hattestad.

Sprinttrener Arild Monsen bekreftet mer eller mindre at Norges sprintlag på herresiden i Lahti blir Finn-Hågen Krogh, Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo og Sindre Bjørnestad Skar og Petter Northug. I dag ble Håvard Solås Taugbøl noe overraskende også tatt ut, men får bare gå i NM ved sykdom på noen av de overnevnte.

- Taugbøl er i utgangspunktet reserve på sprinten. Han går kun om det er sykdom på sprintlaget. Arild Monsen poengterte at det måtte jeg si, sier Hetland.

Bare Krogh og Skar er på sprintlandslaget av disse. Dermed vraket 67 prosent av det norske sprintlandslaget: Brandsdal, Hattestad, Turvoll Fossli og Martin Løwstrøm Nyenget.

Fellesstart med skibytte

Dagens fellesstart med skibytte spilte en viktig rolle for fordeling av de siste plassene i herretroppen, blant annet spørsmålet om hvem som skal gå denne distansen for Norge i VM.

Simen Andreas Sveen, som ble nr. 4 på tremila i Davos og som har drømt om medalje på femmila i Lahti, får ikke sjansen til det etter at hans konkurrenter overbeviste i NM i dag. Sveen er ikke engang reserve.

På kvinnesiden var kampen om VM-plassene mindre intens. Marit Bjørgen, Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla er sikre gullkort.

Også Kathrine Harsem, Ragnhild Haga og Astrid Uhrenholdt Jacobsen har lenge vært bankers i den norske VM-troppen. Marthe Kristoffersen har imponert under NM, men blir bare hjemmeværende reserve sammen med Silje Øyre Slind.

Dette er Norges tolvmannstropp på herresiden:

Martin Johnsrud Sundby
Finn-Hågen Krogh
Emil Iversen
Didrik Tønseth
Johannes Høsflot Klæbo
Sindre Bjørnestad Skar
Niklas Dyrhaug
Anders Gløersen
Sjur Røthe
Simen Hegstad Krüger
Håvard Solås Taugbøl
Petter Northug jr.

Hjemmeværende reserve:
Hans Christer Holund

Dette er Norges tolvmannstropp på kvinnesiden:

Marit Bjørgen
Heidi Weng
Ingvild Flugstad Østberg
Maiken Caspersen Falla
Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Kathrine Harsem
Ragnhild Haga
Mari Eide

Hjemmeværende reserver:
Marthe Kristoffersen
Silje Øyre Slind

Saturday, February 4th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments