Barnestjerna fyllekjørte, ble arrestert og innlagt. Nå bryter hun stillheten

(Dagbladet): Den amerikanske barnestjerna Amanda Bynes (31) gjorde det stort på midten av 1990-tallet, og hadde blant annet sin egen tv-serie fra 1999 til 2002.

Hun gikk deretter videre til det store filmlerretet, og spilte i filmer som «Hairspray» og «Easy A». Sistnevnte spilte hun i for sju år siden, i 2010. Det er per nå hennes siste rolle. I 2012 annonserte hun nemlig at hun hadde lagt skuespillerkarrieren på hylla.

Samtidig ble hun stadig mer omtalt for sine mange skandaler, inkludert fyllekjøring, påkjørsler og narkotikaarrestasjoner. Hun har selv holdt tett om mange av hendelsene, men i et nytt intervju bryter Bynes stillheten.


PRISBELØNT: Bynes vant flere priser i sin storhetstid, deriblant flere Kids’ Choice Awards. Foto: NTB scanpix
Vis mer

Store skandaler

For å forstå hvordan de siste åra har vært for Bynes, er det lurt å ta et tilbakeblikk. Etter å ha vinket farvel til livet som skuespiller, gikk livet nedover for barnestjerna – som før den tid ofte var å se på rød løper og i ruta. I mars 2012 fikk hun bot for å snakke i telefonen mens hun kjørte bil. En måned seinere ble hun arrestert for å fyllekjøre.

Bynes ble så tiltalt for å ha krasjet med noen og forlatt stedet, en sak som ifølge Los Angeles Times seinere ble løst privat utenfor retten.

Flere andre bilrelaterte hendelser sørget for at hun ble fratatt førerkortet, noe som ikke stoppet henne fra å kjøre. I september 2012 ble bilen hennes inndratt som følge av dette, ifølge People.


I RETTEN: 31-åringen har møtt i retten flere ganger, ofte ikledd parykk og store solbriller. Her er hun i mai 2013, tiltalt for besittelse av marihuana. Foto: REUTERS/Reuters-TV, NTB scanpix
Vis mer

Disse hendelsene er imidlertid ikke toppen av isfjellet når det kommer til 31-åringens trøbbel med loven. I mai 2013 ble stjerna arrestert i sitt eget hjem for besittelse av marihuana. Hun forsøkte å tukle med bevisene da politiet kom på døra, og kastet ifølge aktor en bong ut av vinduet sitt fra 36. etasje i New York, skrev NY Daily News.

Bongen, et redskap som brukes til å røyke marihuana, hevdet hun selv var en vase. Etter arrestasjonen ble hunsendt til psykisk evaluering, og har siden vært inne og ute av psykiatriske institusjoner. Gangene hun har vært ute, har hun blitt tatt hånd om av foreldrene.

Bynes har hele tida vært aktiv på sosiale medier, spesielt Twitter, der hun har liret av seg det aller meste. Hun skapte blant annet overskrifter verden over da hun skrev at hun ville at Drake skulle «myrde vaginaen» hennes.

Vender tilbake

ABC og Vanity Fair er blant mediene som nå omtaler Bynes første intervju på fire år, der hun forteller om hvordan tida utenfor rampelyset har vært for henne. 31-åringen forklarer i intervjuet med Youtube-kanalen Hollyscoop at det har vært hektisk.

- Jeg har faktisk begynt på skolen siden siste, moteskolen F.I.D.M, og jeg elsker det, forklarer hun.

Hun har tidligere hatt sin egen motelinje, og er nå klar for å gjenoppta sying og produksjon av klær. Sett bort fra det har tilværelsen hennes vært relativt lik den alle hennes jevnaldrede lever i, med turer, spinning og veldedig arbeid.

31-åringen har også et ønske om å returnere til skjermen etter at hun er ferdig med utdannelsen.

- Jeg vil gjøre mer tv. Kanskje et par gjesteroller i serier som jeg liker, og kanskje et nytt program som handler om meg, forteller hun og understreker at hun mener planene er «veldig realistiske».

Bynes har nå vært edru i tre år, og har det mye bedre nå. Parykker i rettssalen, piercinger og store solbriller er nå byttet ut til fordel for den stjerna mange vokste opp med på Nickelodeon, med langt, blondt hår og et smil om munnen.

Sunday, June 11th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments