B-preget Juventus maktet ikke å sikre ligamesterskapet

Roma-Juventus 3-1 (1-1)

(Dagbladet): Forutsetningene var klare før toppkampen mellom Roma og Juventus i kveld. Juventus måtte unngå å tape for å hente hjem seriemesterskap nummer 33, i kampen som kun ble sendt på Viaplay i Norge.

Det klarte de ikke. Hverken Paulo Dybala, Giorgio Chiellini, Alex Sandro, Dani Alves, Andrea Barzagli eller Sami Khedira spilte fra start. Samtlige seks startet i midtukens Champions League-semifinale mot Monaco.

Juve i føringen

Blant erstatterne var den tidligere Roma-spilleren Medhi Benatia. Både han og en annen gammel Roma-gutt, Miralem Pjanic, fikk mye pepper fra hjemmefansen da de var involverte innledningsvis. Det var elektrisk stemning på Stadio Olimpico i toppkampen.

Etter 21 minutter kom kampens første scoring. Stefano Sturaro dro seg inn i banen og slo en flott bakromsball til en umarkert Gonzalo Higuain. Argentineren var uegoistisk, og ga ballen til Mario Lemina på åpent mål istedenfor å skyte selv.

Lemina kunne skumme fløten og satte enkelt inn 1-0 til de kommende Champions League-finalistene. Det var fint angrepsspill av Juventus, men svakt forsvarsspill av Roma og spesielt Higuains landsmann Federico Fazio.

De Rossi utlignet

Ikke lenge etter var vi like langt på Stadio Olimpico. En corner fra Radja Nainggolan endte opp hos Daniele De Rossi. Fra kort hold banket Roma-kapteinen ballen i mål.

1-1 sto seg til pause.

Snudde kampen

Elleve minutter etter pause var kampen snudd. Stephan El Shaarawy fikk ballen ute mot venstre, dro seg inn i banen, og siktet på det lengste hjørnet. Skuddet beveget seg i sneglefart mot mål, men Gianluigi Buffon klarte ikke å stoppe avslutningen.

Da 66 minutter var spilt fikk Nainggolan vende opp i mellomrom etter en smart pasning fra De Rossi. Deretter spilte han vegg med Mohamed Salah, før han banket inn 3-1 til Roma.

Innhopp for Totti

Derfra og ut holdt Roma unna da Juventus angrep, og det endte 3-1 til hjemmelaget.

- Det var ikke lett. Vi visste at Juventus er svært gode til å forsvare seg, men vi var gode, sa Roma-kaptein Daniele De Rossi til La Gazzetta dello Sport etter kampen.

Mange Roma- og fotballfans hadde nok håpet å få se Francesco Totti, og i dag fikk 40-åringen komme inn de siste minuttene. Totti skal legge opp etter sesongen, og det er nå kun to Roma-kamper igjen før karrieren hans er over. Dette var hans nest siste hjemmekamp på Stadio Olimpico. Totti virket ikke spesielt fornøyd med tre poeng til Roma eller at han fikk spille såpass lite da han tuslet i garderoben etter kampen.

Juventus sto med ni strake kamper uten tap, og hadde kun tapt to fotballkamper i 2017. Deres forrige tap i Serie A kom i januar. Men i dag ble rekken brutt. Med to kamper igjen leder Massimiliano Allegris menn med fire poeng ned til nettopp Roma.

Juventus’ gjenstående kamper: Crotone (b) og Bologna (h)

Romas gjenstående kamper: Chievo (b) og Genoa (h)

Italiensk Serie A fotball søndag, 36. runde:

Bologna – Pescara 3-1 (1-1)

Mål: 1-0 Mattia Destro (8), 1-1 Jean-Christophe Bahebeck (24), 2-1 Federico Di Francesco (48), 3-1 Destro (90).

21.000 tilskuere.

Cagliari – Empoli 3-2 (3-0)

Mål: 1-0 Marco Sau (7), 2-0 Diego Farias (17), 3-0 Farias (45), 3-1 Miha Zajc (79), 3-2 Massimo Maccarone (85).

13.000 tilskuere.

Crotone – Udinese 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Marcus Rohdén (18).

7500 tilskuere.

Inter – Sassuolo 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Pietro Iemmello (36), 0-2 Iemmello (50), 1-2 Éder (70).

47.000 tilskuere.

Palermo – Genoa 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Andrea Rispoli (13).

8863 tilskuere.

Haitam Aleesami spilte hele kampen for Palermo.

Roma – Juventus 3-1 (1-1)

Mål: 0-1 Mario Lemina (21), 1-1 Daniele De Rossi (25), 2-1 Stephan El Shaarawy (56), 3-1 Radja Nainggolan (65).

55.000 tilskuere.

Sampdoria – Chievoverona 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Fabio Quagliarella (11), 1-1 Roberto Inglese (46).

19.000 tilskuere.

Torino – Napoli 0-5 (0-1)

Mål: 0-1 José Mária Callejón (7), 0-2 Lorenzo Insigne (60), 0-3 Dries Mertens (72), 0-4 Callejón (77), 0-5 Piotr Zielinski (78).