Astrid Uhrenholdt Jacobsen overrasket på direkte-tv: Ville legge opp året før OL i Sotsji

(Dagbladet): Astrid Uhrenholdt Jacobsen går ikke helgas NM del to på Gålå på grunn av et brudd hun pådro seg i hofta helt i begynnelsen av VM-tremila i Lahti.

I stedet er hun ekspertkommentator for NRK på dagens tremilssending fra Gålå.

Helt i begynnelsen av dagens renn kom hun med en overraskende avsløring i samtale med kommentatorduoen Jann Post og Torgeir Bjørn.

Post oppsummerte Jacobsens fantastiske NM-karriere og trakk fram at Heming-jenta faktisk også hadde vunnet en NM-tremil i klassisk.

Det var på Budor i 2013, like før VM i Val di Fiemme, og året før OL i Sotsji.

- Jeg vurderte faktisk å legge opp før det rennet, men så gikk det så bra at jeg ikke kunne gjøre det likevel, sa Jacobsen.

Studiedilemmaet

Post ble tydelig overrasket over kommentaren fra Jacobsen.

- Det har du aldri fortalt før, sa Post.

Jacobsen har stadig fortalt om dilemmaet mellom å satse på ski, samtidig som hun blant annet studerer medisin.

Likevel har det alltid vært det som har vært dilemmaet – studiene – og ikke lysten til å gå på ski. Derfor var avsløringen også svært overraskende.

Jacobsens innrømmelse kommer i kjølvannet av Ingvild Flugstad Østbergs tunge tanker om å gi seg som langrennsløper etter denne sesongen.

Østberg fortsetter

Østberg står også over NM på Gålå og har reist på ferie i stedet. Da Østberg ble nummer seks på den avsluttende jaktstarten ble hun liggende igjen i målområdet. Der og da ønsket Østberg å legge opp.

- Akkurat nå føles det ut som det er det siste skirennet jeg har gått. Men det er vel kanskje ikke det, sa Østberg til Dagbladet da.

- Du tenkte på å legge opp mens du lå i snøen der?

- Ja, egentlig. Jeg må tenke litt utover de ukene som kommer, så får jeg se hva jeg kommer fram til.

- Med tanke på?

- Nei, jeg vet jo ikke om det er verdt å drive på med det her når jeg føler at jeg legger ned så mye jobb, tid og krefter.

Etter halvannen uke hjemme i Norge bestemte Østberg seg for å fortsette karrieren.

- Gleden ved å gå på ski er fortsatt stor, og nå tar jeg litt fri for å lade batteriene til ny sesong med jentene, sa Østberg da hun offisielt besluttet å fortsette karrieren som langrennsløper.

Saturday, April 1st, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments