Alma (28) studerte business og vokste opp i en familie med millionlønninger. Så valgte hun kunsterlivet

KIEV (Dagbladet): Taket i lobbyen på Premier Palace Hotel i Kiev er så høyt at man føler seg veldig liten. Man må lene hodet så langt bakover man klarer for å se det runde vinduet helt øverst, som kaster et naturlig lys ned på marmorgulvet.

Der legger lyset seg over de fyldige fløyelslenestolene med høye rygger, som man nesten blir innkapslet i – hvis man våger å sette seg ned.

Og i denne appellerende, men noe fremmedgjørende lobbyen, som smelter over i en bar som oser av diskresjon, befinner Alma Maquet (28) seg. Hun er Frankrikes håp i Eurovision Song Contest, og det virker som om hun har bodd på dette hotellet hele livet.

Maquet hilser høflig, men muntert på folk som passerer oss, samtidig som hun forteller om et liv som har gått via storbyer i tre ulike verdensdeler, før interessen hennes for musikk førte henne til årets Eurovision-hovedstad.


FRA MIAMI TIL KIEV: Alma Maquet er blant årets finalister i Eurovision Song Contest, men har oplevd mye mer enn det. Foto: Hedda F. Espeli / Dagbladet
Vis mer

Flyttet uten å kunne språket

Da Alma Maquet var 15 år gammel, flyttet familien hennes til Miami i Florida. Til en by der det finnes kjøpesentre framfor et bysentrum, der man kjører fra dør til dør og kan parkere hvor som helst.

Det var jobben til faren hennes, forretningsmannen Alain Maquet, som medførte at tenåringsjenta måtte forlate vennene sine og flytte til den andre siden av Atlanterhavet.

- Folk i Miami kjørte veldig dyre biler selv om de bare var 16 år gamle, og det var et kultursjokk. Det var vanskelig for meg å tilpasse meg, og jeg snakket ikke engelsk. De første månedene var veldig vanskelige for meg, jeg savnet vennene og kjæresten min, sier Maquet til Dagbladet.


ARTISTNAVN: Frankrikes ESC-deltaker heter egentlig Alexandra Maquet, men går under artistnavnet Alma. Foto: AP Photo / NTB scanpix
Vis mer

28-åringen, som i dag bor i Paris, legger til at hun likevel satte pris på livsstilen i Miami. Faren og moren hennes, kunstneren Marie-Pierre Maquet, bor fortsatt i Florida sammen med to av døtrene sine, og Alma feirer jul der hvert år.

- Jeg likte den ukompliserte livsstilen i Miami, men jeg hadde også fantastiske boforhold, det må jeg innrømme. Faren min hadde en fantastisk jobb, så vi hadde flotte forutsetninger for å bo der, sier hun.

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments