Aalesund snøt Viking for seieren på overtid

• AaFK – Viking 1-1

Viking synes å gå mot tre kjærkomne poeng borte mot Aalesund, men Thanasis Papazoglou utlignet til 1-1 tre minutter på overtid.

Tommy Høiland så lenge ut til å bli matchvinner etter sitt annet strake mål for klubben.

Hjemvendte Høiland fant nettmaskene etter et kvarter. Viking-veteranen André Danielsen fikk lagt elegant inn i feltet hvor Høiland hadde kommet seg fri fra sin oppasser og headet ballen i mål.

Det var Høilands annet mål på rad. Han reddet også ett poeng i 2-2-kampen hjemme mot LSK forrige helg.

God Austbø

Etter den gode åpningen fra Viking overtok de tangofargede initiativet i kampen fullstendig. Hadde det ikke vært for målvakten Iven Austbø kunne mye sett annerledes ut for Viking.

Austbø vartet opp med flere reaksjonsredninger og holdt hjemmelaget unna nettkjenninger. Nærmest mål for AaFK før utligningen på overtid var Vebjørn Hoff som hadde et skudd i rammeverket via Austbøs fingre.

– Vi åpnet bra, men sluttet å spille fotball. Vi må heve oss vi skal ri i land dette, sa målscorer Høiland til Eurosport.

Viking klarte å heve seg det lille ekstra som hindret at hjemmelaget fikk dominere så mye som de gjorde like før sidebytte. Gjestene var flinke til å ha mange nok spillere bak ballen og forsvarte seg tappert.

Sent

Laget var dessuten farlige når sjansen først bød seg på offensiven. Innbytter Steffen Ernemann hadde en kjempemulighet da han umarkert fikk storme inn i feltet å heade knallhardt like utenfor etter et frispark.

Tre minutter ut i ekstratiden fant Daniel Leo Gretarsson lagkamerat Thanasis Papazoglou inne i feltet. Grekeren fikk headet ballen i mål.

AaFK kunne glede seg over det ene poenget, men laget har like fullt gått fem kamper uten en eneste seier i serien. Laget røk dessuten ut i cupen for Stabæk torsdag.