58 er siste tallet over brannofre

Politiet opplyser at 58 personer er savnet etter brannen i boligblokka Grenfell Tower i London.

De 30 som er bekreftet døde, inngår i tallet, opplyser Londons politisjef Stuart Cundy.

Politiets opptelling baserer seg på opplysninger fra pårørende. Han varsler samtidig at tallet på savnede – og dermed også omkomne – kan komme til å stige ytterligere.

19 personer er fortsatt innlagt på sykehus, og tilstanden er kritisk for ti av dem, opplyser kilder i helsevesenet lørdag. Cundy har tidligere sagt at han håper det endelige tallet ikke vil bli høyere enn hundre.

Identifisering kan ta uker

Å lokalisere og identifisere alle de døde fra branninfernoet i den 24 etasjer høye blokka kan komme til å ta ukevis. Bygningen hadde rundt 600 beboere totalt. Politisjefen sier det også kan ha vært personer i blokka som politiet ikke vet om.

Søket etter omkomne ble i en periode midlertidig stanset av sikkerhetshensyn, men er lørdag ettermiddag i gang igjen.

Redningsarbeiderne har klart å ta seg helt opp på taket av den utbrente blokka.

Brannen brøt ut onsdag og spredte seg raskt i blokka, som rommet kommunale boliger. Brennbare kledningsplater er blitt pekt ut som en faktor som kan ha bidratt til at brannen utviklet seg så raskt.

May utsatte besøk

Cundy lover en grundig etterforskning av årsakene til infernoet. Hissig debatt En hissig debatt om brannsikkerhet og innsparingstiltak er brutt ut i kjølvannet av tragedien, og har satt statsminister Theresa May under sterkt press.

Hun skulle lørdag møte overlevende. May unnlot å dra til pårørendesenteret for å besøke ofre for brannen før helgen, årsaken skal ha vært sikkerhetshensyn.

Men sikkerheten var god nok for dronning Elizabeth, som fredag tok med seg prins William for å møte overlevende.

Fredag kveld demonstrerte rundt 500 personer mot myndighetene, med krav om bedre brannsikkerhet. Også lørdag er det planlagt demonstrasjoner.

(NTB-AFP-AP).

Saturday, June 17th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments