Zuccarello brente straffe – Rangers tapte

Mats Zuccarello sikret seg nok et målpoeng mot Florida Panthers, men nordmannen maktet ikke å score på sitt forsøk i straffeslagkonkurransen. Dermed endte det med Panthers-seier.

Kampen endte 2-2 etter forlengelse. For Rangers var det Chris Kreider og Mika Zibanejad som vant veien til nettmaskene. Sistnevnte scoret helt uvitende etter pasning fra Zuccarello. Nordmannen spilte pucken inn foran mål. Der traff den Zibanejads skøyte og snek seg over målstreken.

Keith Yandle og Aaron Ekblad sørget for Panthers scoringer. Ekblads mål kom drøyt tolv minutter før slutt og sørget for forlengelse.

Verken Rangers eller Panthers scoret på overtid. Dermed var det duket for straffeslag i Madison Square Garden. Zuccarello bommet på den første straffen, mens Panthers’ Vincent Trocheck scoret. Deretter misset også Rangers-spilleren Brandon Pirri, før Aleksander Barkov avgjorde for Panthers.

Brudd

Zuccarello noterte seg for drøyt 20 minutter på isen og fikk +1 i pluss/minus-statistikken.

Et ekstra skår i gleden for New York-laget var at målscorer Zibanejad pådro seg et brudd i leggen. Han vil trolig være ute i 6-8 uker.

- Som alle trenere sier når noe sånn skjer; dette er en mulighet for andre spillere til å få mer istid, sa Rangers-trener Alain Vigneault.

Kamp nummer 700

Kampen var for øvrig nummer 700 i NHL for den svenske målvakten Henrik Lundqvist. Det har ingen tidligere Rangers-keeper klart.

Rangers og Zuccarello har hatt en god start på sesongen, men også i fredagens kamp ble det tap mot Columbus Blue Jackets. De leder likevel fremdeles sin avdeling i øst to poeng foran Pittsburgh Penguins.