West Ham ledet 2-1 mot Tottenham etter 85 minutter. Så kom Håvard Nordtveit innpå

Tottenham – West ham 3-2 (0-1)

(Dagbladet): Det ble en høydramatisk avslutning på kveldens derbykamp i London. West ham så ut til å gå mot en 2-1-seier da norske Håvard Nordtveit entret banen etter 85 minutter.

Nordmannen skulle komme inn for å gi trygghet bak slik at West ham kunne forsvare ledelsen. Slik gikk det ikke, for å si det slik.

Fire minutter etterpå utliknet Harry Kane til 2-2. Og det skulle bli mye verre for Nordtveit og resten av The Hammers.

For på overtid felte Håvard Nordtveit innbytter Heung-min Son i boksen på klønete vis, og Tottenham fikk straffe. Harry Kane var sikkerheten selv da han banket ballen i nettmaskene.

- Man kan ikke unngå å synes synd på ham, mente TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller om Nordtveit.

Dermed snudde Tottenham kampen i løpet av fire minutter. For West Ham, som allerede har slitt lenge denne sesongen, ble det en ny gedigen nedtur.

- For en seier. Det gikk først mot en skuffende kveld for oss. Vi skapte mye sjanser. For en kveld det ble, for en forestilling, sier Harry Kane etter kampen.

Tidligere hadde Harry Winks, Michail Antonio og Manuel Lanzini (straffe) tegnet seg på scoringslista. 20-åringen Winks scoret i sin første ligakamp fra start, og jublet selvfølgelig deretter.

- Jeg husker ikke det som skjedde under feiringen. Men det var fantastisk, sier Winks.

På overtid fikk også Winston Reid sitt andre gule kort og dermed marsjordre.

MARERITT; Håvard Nordtveit laget straffe på overtid etter å ha vært på banen i noen få minutter. Foto: David Klein/Sportimage/PA/NTB Scanpix