- Vi skal vrenge det politiske landskapet i Norge

(Dagbladet): Tirsdag kveld kom beskjeden om at et nytt sentrumsparti skal presenteres for det norske folk førstkommende torsdag.

I spissen står Hans Lysglimt Johansen, redaktør i Farmand, meldte Nettavisen. Lysglimt Johansen har i høst blant annet snakket varmt om Donald Trump hos TV2.

Dagbladet snakker med Lysglimt Johansen i 17.50-tida. Han forteller at presentasjonen av det nye partiet nå kommer til å skje allerede onsdag.

- Dette er veldig gøy. Jeg sitter med den harde kjernen som har sluppet en hyggelig nyhet. Det er tenkt at det skal gå ut en pressemelding imorgen. Det er et kjør her nå, sier han.

Tybring-Gjedde er ikke med

Ideen om et nytt sentrumsparti har tidligere blitt omtalt; Dagbladet har skrevet om mangemillionæren og frimureren Mikkel Dubloug, som har jobbet med ideen om et parti kalt Alliansen. Navn som Christian Tybring-Gjedde sto på lista over aktuelle partikandidater.

Men slik blir det ikke, forteller Lysglimt Johansen.

- Tybring-Gjedde er ikke med på dette, i det hele tatt. Ikke (Mikkel) Dubloug heller. Vi er veldig glad i de to karene, det er ikke det – men de er ikke med på dette. Dette er noe annet, selv om det er fristende for Nettavisen å gjøre den koblingen. Vi kommer med en pressemelding seinere, den vil forklare hva partiet er og hva det handler om.

Hva er planene deres?

- Dette er et annerledes parti enn andre partier. Vi har et spisst fokus, med et bredt tverrpolitisk initiativ. Vi ér et parti, men også en folkebevegelse som kommer til å vrenge det politiske landskapet i Norge, sier han til Dagbladet.

- We’ll make great changes

Han vil ikke si noe om hvem det er som skal danne partiet sammen med ham.

- Det er flotte folk. Det er great people who’ll make great changes. We’ll do great things, sier han.

Da Lysglimt Johansen gjestet TV2-programmet «̉Underhuset» tidligere i høst, applauderte han Donald Trump, som i etterkant ble stemt fram som USAs neste president.

- Trump peker på ting som er ubehagelige, men bare fordi noen føler seg fornærmet betyr ikke det at de har rett. Noen må slå hull på denne verkebyllen av politisk korrekthet i Washington, sa han i programmet.

Samme navn

Selv om verken Tybring-Gjedde eller Dubloug er med i det nye partiet, blir navnet det samme; Alliansen, bekrefter Lysglimt Johansen.

- Alliansen er bare en del av navnet, men hele navnet slippes i morgen, forteller han.

- Men det er vel egentlig Alliansen som blir navnet.

Han vil ikke si mye om planene framover før pressemeldinga er sendt ut, men ivrig er han når Dagbladet prater med ham.

- Vi skal bygge opp en partikasse. Vi har fått noe penger av en skipsreder, og så skal vi lage en folkebevegelse. Vi tror vi kommer til å bli tatt imot veldig bra. Det er åpenbart et stort savn etter det vi står for, og det ingen av de andre partiene som representerer det på en så rendyrket måte, sier han.

Christian Tybring-Gjedde og Mikkel Dubloug har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Tuesday, November 22nd, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments