Vi kårer verdens beste fotballspillere: Ydmyk, uselvisk og hardt arbeidende

(FourFourTwo) En gang ble det sagt at han var det svake leddet i «MSN». Nå er det utsagnet helt absurd. Luis Suarez har utviklet seg til å bli det mest produktive medlemmet av fotballhistoriens beste angrepstrio.

Han har blitt den beste spissen i verden og har tatt målscoringen til et fenomenalt nivå. Forrige sesong satt Suarez sin signatur på 40 scoringer, og vant det prestisjefylte Pichichi-troféet som ligaens toppscorer. Kampen om troféet var ikke lenger bare mellom Lionel Messi og Cristiano Ronaldo – det er nye tider. I tillegg sikret uruguayaneren seg den europeiske gullstøvelen, og nøyaktig som med Pichichi var han den første spilleren som vant den utenom de to spillerne.

Utvikling

På de siste fem kampene av fjorårets sesong scoret han utrolige 15 mål, og klarte samtidig å komme opp på samme antall målgivende pasninger som Messi. Det bygde på en imponerende debutsesong for spilleren, i en klubb flere tvilte på at ville passe inn. Suarez passet inn fra første stund og med Messi og Neymar ved sin side han har forbedret seg som spiller og konkurrerer på et høyere nivå. Ved å spille med så gode spillere så har uruguayaneren utviklet seg, noe som er imponerende med tanke på hvordan han spilte i Premier League.

Bevegelsene og instinktet til Suarez har vært en stor del av hans suksess i Barca. Hans til å plassere seg i nøkkelposisjoner i boksen og være en trussel utenfor boksen har ikke bare fått ham til å score selv, men også hjulpet med å skape rom for lagkameratene. Ydmyk, uselvisk og hardt arbeidende – Suarez har blitt en populær fyr på Camp Nou og en som folk ser til for å inspirere lagkameratene i kamp.


FOR LANDSLAGET: Etter å ha vært benket i Copa America har Suarez blitt tatt inn i varmen under kvalifiseringskampene til VM i 2018. Foto: REUTERS/Andres Stapff
Vis mer

Pålitelig spiller

Det er åpenbart at Neymar fortsatt utvikler seg og Messi kan ikke gjør alt på egenhånd. Her kommer Suarez inn. 29-åringen skuffer sjeldent de gangene han får ansvar – i stedet snur han presset til noe positivt og får jobben gjort. Privatlivet hans er rolig og på banen lar han prestasjonene tale for seg. I laget er han en beskjeden type, men ingen glemmer at han også kan være den farligste.

Siden dagene i Liverpool har han forbedret avslutningene sine og nå har han hevet nivået sitt såpass mye at han innser at bomskudd ikke aksepteres. Det siste året er det bare Copa America som har vært en negativ opplevelse for Suarez. Han ble tatt ut i laget, men fikk aldri spilletid da Uruguay fort ble sendt ut av turneringen.

Etter å ha avskaffet Messi og Ronaldo-monopolet er Suarez nå på høyden av sin karriere. Opprettholder han dette over noen år skal man ikke se bort ifra at han danker en av de andre av toppen på lista.

Thursday, December 22nd, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments