Vi kårer verdens beste fotballspillere: Oser av selvtillit

(FourFourTwo) Da en kneskade satt Kevin De Bruyne på sidelinja i februar og mars i 2015/16-sesongen, innså nok ikke Manchester City hvor mye de kom til å savne belgieren.

Det viste seg å være avgjørende for sesongen: Playmakeren gikk glipp av sju kamper. Laget vant den første mot Sunderland, men tapte mot Leicester (1-3), Tottenham (1-2) Liverpool (0-3) og Manchester (0-1). Den sjuende kampen mot Norweich endte uavgjort.

Hvert tap var ødeleggende: Til å begynne med lå City bare tre poeng bak Leicester, men etter de sju kampene hadde de rast ned til sjette plass og lå 14 minutter bak. De Bruyne scoret i første kamp tilbake fra skade. Det var et av 17 mål i en lovende første sesong på Etihad Stadium, men det var for sent.

Innflytelsesrik angrepsspiller

Åtte måneder senere viser De Bruyne hvorfor City investerte 55 millioner pund i ham. Han hadde allerede imponert i sin første sesong, men skaden kom på verst tenkelige tid. Nå i 2016/17-sesongen har han startet slik han avsluttet i mai.

Etter 12 kamper var spilt hadde De Bryune to målgivende pasninger mer enn noen andre spillere (7 assist), og selv etter at han hadde vært borte en uke på grunn av en hamstringskade. Han hadde også scoret to mål, deriblant en perle på Old Trafford i Manchester-derbyet.

Han startet scoringen med å dra seg forbi Daley Blind og sette ballen kaldt bak David De Gea. Før det andre målet traff han stolpen og Kelechi Iheanacho satt returen. City sprudlet den dagen og 25-åringen oste av selvtillit fra start.


Landslag: De Bruyne i aksjon for Belgia i november. Foto: REUTERS/Francois Lenoir
Vis mer

«Game changer»

De Bruyne er fullstendig klar over at han har en majestetisk evne som kan utgjøre en forskjell i store kamper. Han vet han utgjør en forskjell for laget. Da de slo Barcelona 3-1 på Etihad var det den belgiske playmakeren som scoret 2-1 målet på frispark.

Man kan diskutere om han eller Agüero er Premier Leagues beste spiller. For Guardiola spiller det ingen rolle, han har to stjerner som spiller godt sammen. Det er som en slags moderne Summerbee-Law versjon.

Det er lett å se tilbake nå og undre på hvorfor José Mourinho aldri ga De Bruyne noen sjanse i Chelsea. Det handlet rett og slett om at midtbanespilleren var på feil sted til feil tid. Han trengte den tiden i Tyskland for å etablere seg selv som den stjernen han er i dag.

Thursday, December 15th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments