Vi anmeldte «Stjernekamp» låt for låt

Den siste som røk ut av «Stjernekamp» før finalen neste lørdag var Håvard.

1. Håvard: «Kalle med fela» av Ole Ivars


Vis mer

Tre deltakere skal i kveld bli til finaleparet som skal duellere neste lørdag. For å komme seg dit, må man levere i kategoriene danseband og EDM. Håvard har ikke vært den mest fleksible sangeren i konkurransen, men det han gjør bra, gjør til gjengjeld enormt bra.

Og selvsagt skal Håvard synge danseband. Han har stålkontroll på den lette skjelven i stemmen. Den dype klangen kler formatet perfekt. Hovedpersonen selv ser ut som om han koser seg gløgg. Klart det, det er jo lørdag og fest.

2. Nicoline: «Tusen Biter» som gjort kjent av Scandianvia


Vis mer

Nicoline synger rent og pent som alltid, det skal ikke stå på det. Men her blir det, tja, litt forutsigbart og tamt.

Det ser nesten ut som om hun kjeder seg og det er ikke ofte man ser når Nicoline står på scenen.

Jeg tror man med stor sikkerhet kan si at hun kommer til å kvikne til seinere i sendingen.

3. Knut Anders: «Höga berg, djupa Hav» av Vikingarna


Vis mer

Danseband er kanskje en sjanger som er vanskelig å leve seg inn i uten at man får en slags ironisk undertone om man ikke hører hjemme der i utgangspunktet.

Knut Anders klarer seg for så vidt fint han, men det fremstår litt karikert og overtydelig. Vibratoen blir også litt i meste laget, men det er underholdende og morsomt da. Fint synger han også.

EDM

4. Håvard: «Waiting for Love» av Avicii


Vis mer

Er det noen som har vokst rent teknisk gjennom denne konkurransen, så er det Håvard. Han synger langt bedre nå enn han gjorde i starten.

Sjangeren er åpenbart ikke hans. Fremføringsmessig blir det litt stivt og tilgjort, men om man lukker øynene, så låter det krutt, altså.

5. Nicoline: «Don´t Let Me Down» av The Chainsmokers feat. Daya


Vis mer

Nicoline benytter anledningen til å vise at hun ikke sverger til enkle løsninger. Det er en krevende låt hun har gitt seg i kast med. Tonalt er den høyt og lavt og dynamikken må virkelig sitte for at den skal funke.

Og det gjør den. Nicoline synger som bare det, danser verdensvant og har utstråling i bøtter og spann. Sånn skal det gjøres.

6. Knut Anders: «Euphoria» av Loreen


Vis mer

Hva skal man si? Knut Anders gir gass som alltid. Vi vet alle hva han er god for sangteknisk, og han kneler ikke denne gangen heller.

Dog, det blir ørlite heseblesende og kanskje strået for melodramatisk? Om han kunne spart pittelitt på vibratoen, så hadde det blitt litt lettere å svelge.

Nå pirker vi, og det må jo være lov så tett på finalen.

Saturday, October 22nd, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments