«Verdens mest spektakulære togreise» mer populær enn noen sinne

Togturen med Flåmsbana er både vakker og litt skummel. Så vakker og skummel at jernbanestrekningen mellom Myrdal opp på fjellet og Flåm nede ved fjorden stadig får mer internasjonal oppmerksomhet.

Senest denne uka var et TV-team fra Channel 5 i England på plass for å dokumentere den «stupbratte» turen ned fjellet. Programleder Chris Tarrant skal presentere både Flåmsbana og Bergensbanen i et spesialprogram i serien «Extreme Railway Journeys» som skal vises denne julen.

Den 44 minutter lange – og bratte – reisa er også kåret som en av de ti beste togreisene i Europa av National Geographic og ble i 2014 utnevnt til «The World´s most incredible train journey of 2014» av Lonely Planet Traveller.


VAKKERT: Flåmsbanen er mer populær enn noen sinne. Foto: VisitFlåm
Vis mer

Virtuell virkelighet

Og mer skal det bli. For nå har selskapet Expedia i anledning den spektakulære banens 75 års-jubileum laget en helt spsiell virtuell panoramafilm av hele reisen. Ved feste et 360 graders kamera på lokomotivet er hele reisen fra Myrdal høyt oppe på Hardangervidda, nedover den bratte Flåmsdalen med alle sine fosser og vakre natur og selvsagt også sjarmøretappen inn til Flåm filmet på en måte som aldri er gjort før.

Resultatet er imponerende, og du kan se det her.

Nesten en million

Du føler deg nesten som passasjer på toget om du ser filmen med VR-briller, og kanskje får du lyst på turen i virkeligheten også.

Da er du i tilfelle ikke alene. Bare i 2016 er det estimert at 920 000 mennesker var kunder av banen. Det er et tall markedsansvarlig for Flåmsbana, Bengt Hammer, er fornøyd med. Han ser ikke bort fra at den virtuelle filmen om en av Norges desidert største turistattraksjoner vil føre til enda høyere besøkstall framover.

- Vi konstaterer at Flåmsbana er mer populær og etterspurt enn noen gang. Visit Flåm og Flåm Utvikling AS setter stor pris på samarbeidet med Expedia, som gjennom en slik interaktiv 360 graderes-film av Flåmbana profilerer denne unike jernbanestrekningen og det vakre landskapet underveis på en spennende visuell måte, sier han.

Sunday, November 27th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments