Utskjelte Zlatan scoret og ble historisk, men rett før slutt fikk United en dårlig nyhet

• Swansea – Man. United 1-3 (0-3)

(Dagbladet): Manchester United-spiss Zlatan Ibrahimovic (35) endte måltørken og ble historisk etter 21 minutter i bortekampen mot Swansea.

SCORET FØRST: Paul Pogba satte inn 0-1. Foto: AFP PHOTO / Geoff CADDICK
Vis mer

Ibrahimovic scoret nemlig Premier League-mål nummer 25 000 – siden ligastarten i 1992. Dette var også Zlatans første Premier League-scoring på 609 minutter.

- Nei, jeg er ikke bekymret. Vi skaper sjanser og da vil målene komme. Det viktigste er å vinne. Målene kommer, sier Zlatan, ifølge BBC.

På spørsmål om han var klar over at han satte inn mål nummer 25 000, svarer han.

- Ah, nei. Jeg trodde det bare var jeg som hadde scoret 25 000, sier Zlatan.

United er nå på 6. plass med 18 poeng. Det er åtte poeng bak serieleder Liverpool.

Må sone

Svensken var nemlig i hardt vær etter en svak forestilling mot Fenerbahce i Europaligaen torsdag. United tapte – og Zlatan fikk refs av eksperter etterpå.

Kraftspissen scoret to mål i 3-1-seieren og var mye involvert – spesielt i 1. omgang i Wales.

- Krisen er over, skriver England-legenden Gary Lineker på Twitter.

- Zlatan trengte den scoringa, sier BBCs fotballekspert Chris Sutton.

Men 11 minutter før slutt pådro Ibrahimovic seg gult kort og mister dermed den viktige kampen mot Arsenal på Old Trafford i neste serierunde (19. november).

Det er dårlig nytt for manager Jose Mourinho – som så kveldens kamp fra tribunen ettersom han har karantene. Ibrahimovic har nemlig vært en av managerens mest betrodde menn i sesongstarten.

Pogba-suser

Manchester United tok ledelsen ved Paul Pogba etter 15 minutter. På vakkert vis skjøt han ballen i det lengste hjørnet fra rundt 18 meter.

Zlatan Ibrahimovic fikset tomålsledelse og 0-2 etter 21 minutter. Wayne Rooney spilte ballen til svensken som vendte bort to spillere på rundt 17 meter. Deretter vridde han skuddet tilbake i nærmeste hjørne. Ballen snek seg i mål etter svakt keeperspill av Lukasz Fabianski. Skuddet var ikke veldig godt plassert – og målvakten må ta mye av skylda.

Uansett: Scoringa til Zlatan var historisk som nummer 25 000 i Premier League-historien.

Etter 33 minutter var det igjen Rooney og Zlatan som skulle gjøre det. Ibrahimovic var råsterk og fikk ta ned et utspill fra keeper David de Gea. Ibrahimovic kombinerte fint med Rooney og fikk tilbake ballen før han satte inn Uniteds tredje.

Elendig

GODE:  Zlatan Ibrahimovic og Wayne Rooney med to mål og to assist i 1. omgang. Foto:  Huw Evans/REX/Shutterstoc
Vis mer

Swansea så rystet den første drøye halvtimen på eget gress og spesielt bakover var det kritisk, der både forsvarsspillere og målvakt var kritikkverdig.

Til pause var stillingen 0-3 og bare et mirakel i pausen fra Swansea-manager Bob Bradley kan snu dette. Swansea var elendige de første 45 minuttene og ble buet på av egne fans.

Hjemmelaget hevet seg etter pause og etter 68 minutter scoret Swansea på en sjelden sjanse. Et frispark ble lempet inn i feltet og Mike van der Hoorn stanget inn reduseringen.

Dermed sto det 1-3 på Liberty Stadium i Wales.

Etter 79 minutter fikk Ibrahimovic gult kort etter en takling på midtbanen. Det er dårlig nytt for United, som dermed må klare seg uten spissen i neste runde mot Arsenal (19. november).

Swansea klarte aldri å kjempe seg tilbake i kampen og alle tre poengene blir med til Manchester.

PÅ TRIBUNEN: Jose Mourinho. Foto: AFP PHOTO / GEOFF CADDICK
Vis mer

Engelsk eliteserie fotball søndag, 11. runde:

Arsenal – Tottenham 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Kevin Wimmer (selvmål 42), 1-1 Harry Kane (str. 51).

60.039 tilskuere.

Hull – Southampton 2-1 (0-1)

Mål: 0-1 Charlie Austin (str. 6), 1-1 Robert Snodgrass (61), 2-1 Michael Dawson (63).

17.768 tilskuere.

Markus Henriksen spilte hele kampen for Hull.

Liverpool – Watford 6-1 (3-0)

Mål: 1-0 Sadio Mané (27), 2-0 Philippe Coutinho (30), 3-0 Emre Can (43), 4-0 Roberto Firmino (57), 5-0 Mané (60), 5-1 Darryl Janmaat (75), 6-1 Georginio Wijnaldum (90).

53.163 tilskuere.

Swansea – Manchester U. 1-3 (0-3)

Mål: 0-1 Paul Pogba (15), 0-2 Zlatan Ibrahimovic (21), 0-3 Ibrahimovic (33), 1-3 Mike van der Hoorn (69).