Utrolig drama i Premier League: – Det er ellevilt. Hva er det som skjer?

• West Bromwich – Tottenham 1-1, Manchester City – Everton 1-1, Arsenal – Swansea 3-2

(Dagbladet): Etter en blytung landslagspause sett med norske øyne, kunne mange fotballgale nordmenn glede seg over at deres engelske favorittlag endelig var i aksjon igjen på balløya i dag.

Premier Leagues tre beste lag, Manchester City, Tottenham og Arsenal, var alle involvert i kamper med avspark klokken 16.00. Oppgjørene mot henholdsvis Everton, West Bromwich og Swansea ble også alle uhyre dramatiske.

Manchester City berget til slutt ett poeng hjemme mot Everton, Dele Alli hindret sesongens første Tottenham-tap med en utligning to minutter før full tid på The Hawthorns, mens Arsenal vant 3-2 mot Swansea etter å ha spilt de siste 20 minuttene med 10 mann.

Citys straffebommer

På Etihad sendte Romelu Lukaku Everton i ledelsen med en glitrende soloprestasjon i 2. omgang, noe som fikk Pep Guardiola til å kaste samtlige mann i angrep i et forsøk på å snu kampen.

20 minutter før full tid fikk Agüero muligheten til å utligne fra straffemerket etter å ha kommet inn som innbytter, men den nederlandske landslagskeeperen Maarten Stekelenburg gjorde som da Kevin De Bruyne fikk muligheten fra ellevemeteren før hvilen – han reddet nok engang.

- Det er helt ellevilt. Hva er det som skjer, tenker Agüero, utbrøt TV 2s programleder Jan-Henrik Børslid på direkten.

Xhaka så rødt

I London startet Arsenals oppgjør mot Bob Bradleys Swansea akkurat som Arsene Wenger hadde ønsket seg, med scoringer fra hjemmelaget.

Først tuppet Theo Walcott inn 1-0 etter en elendig involvering av Jordi Amat. Så satte den lynraske vingen inn 2-0 sju minutter seinere.

Da trodde de fleste at Arsenal ville vinne komfortabelt, men Swansea slo tilbake to ganger i løpet av kampen. Først reduserte Gylfi Sigurdsson med en vakker avslutning, før Borja Baston fikk sin første nettkjenning for Swansea etter at Mesut Özil hadde scoret Arsenals tredje på pasning fra Alexis Sánchez.

Mot slutten av kampen handlet imidlertid alt om å berge poengene for hjemmelaget, etter at midtbanespiller Granit Xhaka pådro seg sitt andre gule kort for dagen med en håpløs takling på Modou Barrow.

- Det er et nyt gult kort. Det er ikke noe å lure på, er også TV 2-ekspert Petter Myhre klar på.

Chadli-scoring

I oppgjøret mellom West Bromwich og Tottenham banket tidligere Spurs-spiller Nacer Chadli hjemmelaget i ledelsen åtte minutter før slutt, men ledelsen holdt ikke lenge. Like før full tid klarte nevnte Alli å prikke inn 1-1 med utsiden av foten.

Etter den smått kaotiske runden, fortsetter spenningen i toppen av Premier League å leve for fullt.

- Vi har sagt at det er seks lag som kan vinne tittelen og alle har fremdeles los på den, konstaterer Myhre.