Uavgjort i dramaet på Fosshaugane: Slo til Sogndal-spiller og fikk direkte rødt

SOGNDAL (Dagbladet): Allerede før pause ble Brann redusert til ti mann da Bismar Acosta fikk rødt kort for å ha slengt en arm i ansiktet på Sogndals Henrik Furebotn.

Det la grunnlaget for en ellers lite innholdsrik kamp på et, for første gang, fullsatt Fosshaugane Campus.

Det var imidlertid Brann som kom best i gang på Fosshaugane Campus. Etter åtte minutter spilt kom Kasper Skaanes seg fri like innenfor Sogndals 16-meter, men skuddet hans gikk via en Sogndal-fot og inn til målvakt Mathias Dyngeland.

Sjanser til Sogndal

Fire minutter senere kunne det ha stått 1-0 til hjemmelaget. Gilbert Koomsons forsøk fra distanse havnet via Amin Nouri i beina til Ole Amund Sveen som ikke fikk stokket beina i tide.

Etter en knapp halvtime spilt var det Furebotn som fikk sjansen for hjemmelaget. I god posisjon utenfor 16-meteren skrudde han ballen like utenfor lengste kryss.

Acosta utvist

Minutter senere steg temperaturen betraktelig på Fosshaugane. Martin Ramsland gikk svært tøft inn i en duell men Amin Nouri, som resulterte i at en rekke Brann- og Sogndal-spillere havnet i heftige diskusjoner.

Det hele endte med at Acosta ble utvist etter en å ha slengt en arm i ansiktet på Furebotn, mens Ramsland fikk gult for sin takling.

For Brann sin del førte det til en mer defensiv tilnærming til andreomgangen, samt midtstopper Jonas Grønner inn for Jakob Orlov. Sjansemessig skjedde det lite på Fosshaugane minuttene etter pause, men etter 51 minutter fikk Ruben Kristiansen sjansen fra distanse. Helt upresset fra 20 meter sendte han ballen knallhardt rett på Dyngeland.

To sjanser på to minutt

Med 19 minutter igjen å spille kom det en sjelden Sogndal-sjanse. På frispark la assistkonge Koomson inn på hodet til Mahatma Otoo som fra 12 meter headet like over.

0-0: Sogndals Henrik Furebotn under eliteseriekampen i fotball mellom Sogndal og Brann på Fosshaugane Campus lørdag kveld.
Vis mer

Minuttet senere var det innbytter Azar Karadas som nesten sendte Brann i føringen. Drøyt 20 meter fra mål kriget han seg forbi flere Sogndal-spillere og sendte ballen knallhardt en meter utenfor.

Nesten for Sogndal

Igjen var det Koomson som serverte til Otoo. Ghaneseren svingte inn et hjørnespark på hodet til Otoo som fra et par meter headet like utenfor.

I det 77. minutt holdt Koomson selv på å score. Etter en glimrende kontring, kom han nesten alene med Piotr Leciejewski, men skuddet fra 15 meter gikk en halvmeter over.

Sogndal sikret – så å si – fornyet Tippeliga-kontrakt da de slo Lillestrøm på Åråsen for én uke siden. Neste kamp for saftkokerne blir ikke før de møter Molde på bortebane 16. oktober. Samme dag får Brann besøk av Lillestrøm i en viktig kamp for begge lag, der Brann kjemper om sølv og Lillestrøm om å beholde plassen i Tippeligaen.

Søndag spilles det også viktige kamper i medaljekampen. Branns hovedutfordrere, Odd og Haugesund, møter henholdsvis Aalesund borte og Sarpsborg hjemme.